Розгляд Державною іпотечною установою в он-лайні документів на укладення договору лізингу відповідно до Постанови КМУ 1201 від 14.11.2018 р. та дотримання строку в 1 місяць розгляду цих документів.

ДІЯЛЬНІСТЬ ЦЕНТРАЛЬНИХ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

Відповідно до Постанови КМУ 1201 від 14.11.2018 р. на Державну іпотечну установу покладено забезпечення поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу. Але, нажаль, сама процедура отримання права на укладення такого договору є непрозорою та не зовсім зрозумілою. Регіональні управління поліції посилаються на те, що процедура розгляду заявок затягується ДІУ, а ДІУ посилається на те, що затягують регіональні управління поліції. У зв'язку із чим, виникла необхідність зробити прозорою процедуру розгляду заявок кандидатів на укладення договору фін.лізингу. Крім цього, строки розгляду документів тривають по півроку! Такий довгий час власники житла не очікують та продають житло іншим.

Автор: Бондаренко Сергій Сергійович

Станом на 5 липня петицію підписали 297 осіб з 25000 необхідних.