Закриття та рекультивація Полігону#6

ЕКОЛОГІЯ ТА ПРИРОДНІ РЕСУРСИ

Жителі мікрорайонів Пирогів, Мишоловка, Корчувате, Феофанія та Теремки звертаються до Кабінету Міністрів, київської влади та небайдужих жителів нашого міста підтримати їх вимогу про закриття полігону №6, що знаходиться у місті Києві по вул. Пирогівський шлях № 94-96 як такого, що вже використав свої ресурси і зараз становить екологічну та техногенну загрозу.
Даний полігон експлуатують з 1986 року і за 34 роки він приймав не тільки будівельні, а й звичайні побутові відходи, будучи не пристосованим до цього. У результаті на полігон №6 неможливо дотримуватися сучасних природоохоронних вимог і норм. Зокрема токсичні води проникають в землю, отруюють воду в криницях. Оскільки водопровід існує не на усіх вулицях у мікрорайоні - населення часто страждає на онкологічні хвороби. Тим більше, що найближчий будинок знаходиться всього в 200 метрах від полігону. Часті пожежі, шкідливі випари призводять також до легеневих хвороб. Особливо страждають діти, які вимушені всім цим дихати.
Місцеве населення вбачає в існуванні полігону не тільки загрозу для свого життя і здоров’я, але й загрозу для Національного музею народної архітектури і побуту України та Національного природного парку “Голосіївський”. На зборах, які відбулися ще 24 серпня 2017 року жителі навколишніх мікрорайонів одностайно постановили вимагати закриття полігону №6 і проведення його рекультивації (копія протоколу зборів надсилалась до КМДА).
Звертаємося до представників влади, депутатів, активістів та просто небайдужих людей - посприяйте, нарешті, вирішенню сміттєвого питання у нашому місті: закриттю та рекультивації полігону №6 та побудові сміттєпереробного заводу за межами Києва.

Автор: Цикаленко Тамара Вікторівна

Станом на 31 березня петицію підписали 294 особи з 25000 необхідних.