Щодо підтримання авіаційної галузі України

ТРАНСПОРТ І ЗВ'ЯЗОК

Враховуючи поточну ситуацію у світі щодо поширення коронавірусу COVID-19, підприємства авіаційної галузі постають перед безпрецедентними викликами.
У зв’язку із впровадженням суворих карантинних заходів через закриття державних кордонів, призупинення міжнародного та внутрішнього регулярного пасажирського авіасполучення, обсяги повітряного руху в Україні значно зменшилися. Усі вищенаведені чинники негативно вплинули на фінансовий та соціально-економічний стан Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) та аеропортів України.
З метою підтримання авіаційної галузі України, просимо членів Кабінету Міністрів України розглянути такі заходи:
- затвердження державної цільової програми підтримання авіаційної галузі з метою мінімізації негативних наслідків кризи у авіаційній галузі;
- звільнення авіапідприємств від сплати ПДВ, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб на 2-4 квартали 2020 року.

Автор: Черниш Владислав Ігорович

Станом на 6 червня петицію підписали 3097 осіб з 25000 необхідних.