5 кроків, які безкоштовно можуть зробити наші міста кращими

КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

1. Потрібни великі штрафи за зміну фасадів будинків та різний самобуд та проста процедура їх накладення. Наші міста виглядають, як фавели. Навіть в нових будинках ліплять страшні балкони, ”французькі” вікна і т.п. Вся історична забудова також спаплюжена. Все це має бути знесено, а власники оштрафовані. Якщо ми зібрались в Європу, наші міста не можуть виглядати, наче міські нетрі десь в бідних країнах Африки.

2. Необхідно на державному рівні врегулювати правила розміщення реклами і ввести великі штрафи за їх порушення. Банери вздовж проїзної частини мають бути повністю заборонені. Зараз в кожному місті через кожні 100 метрів стоїть страшний облізлий рекламний банер, а всі будівлі заклеєні низкоякісною різношерстною рекламою. Очевидно, влада на місцях щось отримує з цього безладу і нічого ніколи не змінить.

3. Необхідна програма утилізації старих покришок, які “прикрашають” майже кожен двір багатоквартирного будинку. Всі ці саморобні лебеді з покришок та дерева, що з них ростуть, це якийсь жах. Це все має бути заборонено хоча б на підставі того, що покришки розкладаючись виділяють багато небезпечних речовин. Знов таки порушників треба штрафувати.

4. Потрібні високі штрафи за вигул собак з порушеннями (собаки без намордників і повідків, вигул на дитячих майданчиках і т.п.), а особливо за залишення екскрементів (це має коштувати тисячі гривень).

5. Має початися війна з паркуванням на газонах. В кожному дворі кожного спального району десь на траві у бруді і калюжах обов'язково припарковані автомобілі. Хоча штрафи за паркування на газонах є, це не працює. Для мінімального порядку, автовласники і ОСББ мають забезпечити умови для паркування -- місця засипані гравієм, або замощені плиткою.

Автор: Мі Андрій Анатолійович

Станом на 5 липня петицію підписали 17 осіб з 25000 необхідних.