ДОЗВОЛЬТЕ ВІЛЬНО ТОРГУВАТИ ВЕЛОСИПЕДАМИ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ !

ТРАНСПОРТ І ЗВ'ЯЗОК

Під час дії на всій території України карантину були запроваджені обмеження, які стосуються регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів громадським транспортом.
Транспортні обмеження істотно ускладнили переміщення громадян як з метою дістатися місця роботи, так і по невідкладних сімейно-побутових справах (здійснення купівлі ліків, продуктів харчування, догляд за лежачими родичами). В даних умовах допомогти може індивідуальний транспорт, але не всі громадяни мають можливість придбати або взяти в оренду автомобіль.
Тому вважаємо, що саме велосипед може стати таким індивідуальним транспортом, який дозволить безперешкодно переміщуватись та зможе стати на заваді масовому скупченню людей в громадському транспорті, що значно знизить ризики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.
Купівля велосипеду через мережу Internet – не популярна серед населення справа, бо покупець не має можливості зробити вибір того велосипеду, який підходить саме йому та членам родини, а також не може отримати якісне збирання та налаштування велосипеду. Це не можливо зробити в домашніх умовах, а від правильного збирання і налаштування велосипеду залежить життя і безпека людини!
З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та на виконання вимог Постанови КМУ № 211 від 11 березня 2020 р. пропонуємо надати громадянам можливість вільно придбавати та використовувати індивідуальні транспортні засоби (велосипеди).
Влада багатьох держав (США, Великобританія, ФРН, Чехія, Фінляндія, Швеція, Нідерланди, Колумбія, Мексика, Австралія тощо) не забороняють продаж велосипедів навіть в умовах карантину, таким чином підтримуючи своє населення та укріплюючи його імунітет до вірусних хвороб.
Керуючись ст.ст. 5, 23-1 ЗУ «Про звернення громадян», просимо Вас розглянути можливість віднесення індивідуальних транспортних засобів, а саме велосипедів, до переліку дозволених до вільного продажу товарів, викладених в абзаці другому підпункті 3 пункту 2 Постанови КМУ № 211 від 11 березня 2020 р., ініціювавши внесення змін до вищевказаної Постанови КМУ.
Велосипед допомагає пересуватись та укріплює імунітет !

Автор: Нікольський Олександр Миколайович

Станом на 5 липня петицію підписали 80 осіб з 25000 необхідних.