Не порушувати права людини!

СІМ'Я, ДІТИ, МОЛОДЬ, ҐЕНДЕРНА РІВНІСТЬ, ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА І СПОРТ

Конституція України гарантує громадянам України свободу пересування (стаття 33), а також право збиратися мирно (стаття 39). Право мирних зібрань також гарантується Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод (стаття 11). Також Законодавство України передбачає право усім громадян займатися фізичною культурою і спортом (ст. 3 Закону України Про фізичну культуру і спорт).

Крім того Конвенція прав дитини передбачає, що"дитина має право на свободу асоціацій і мирних зборів" (стаття 15) і має право на відпочинок і дозвілля, право брати участь в іграх та вільно брати участь у культурному житті та займатися мистецтвом (стаття 31).

На жаль останні постанови уряду, вжиті буцім-то через епідемію коронавірусу, брутально ці права порушують, причому з часом посягання на права людини стають все більш жорстокими. В результаті люди масово страждають не стільки від коронавірусу скільки від штучних обмежень, запроваджених урядом. Через заборону дільності ринків, культурно-мистецьких та розважальних закладів сотні тисяч людей втратили роботу, і відповідно залишились без засобів до існування. Сотні тисяч людей, що продовжують працювати в лікарнях втратили можливість користуватись громадським транспортом, а отже не можуть вчасно і безпечно дістатися до роботи. Нарешті останні рішення уряду позбавляють людей можливості займатися спортом, виходити на прогулянки подихати повітрям, а дітям - вільно проводити дозвілля, що негативно вплине на здоров'я мільйонів людей.

Вважаю, що останні рішення уряду не тільки порушують базові права людей, але спрямовані на знищення нації, штучний геноцид.

Закликаю скасувати всі рішення, які стосуються заборони виходу на вулицю, прогулянок в парках та інших зонах відпочинку, зайняття спортом, користування спортивними та дитячими майданчиками, а також відновити можливість повноцінно користуватися усіма видами громадського транспорту (в тому числі метрополітеном) принаймні людям, які продовжують працювати.

Автор: БОНДАРЕНКО АНДРІЙ ІГОРОВИЧ

Станом на 15 серпня петицію підписали 115 осіб з 25000 необхідних.