Внесення змін до Податкового Кодексу, щодо відміни Податку на додану вартість (ПДВ).

ФІНАНСОВА, ПОДАТКОВА, МИТНА ПОЛІТИКА

Цією петицією прошу ініціювати внесення змін до Податкового Кодексу, щодо відміни Податку на додану вартість (ПДВ). Вважаю, що в умовах економічної кризи, яка з кожним днем тільки поглиблюється, завдяки Covid19, президент та уряд мають приймати сильні рішення, щоби врятувати нашу країну від падіння.

1. По-перше, відміна ПДВ призведе до значного зниження цін на товари та послуги. В нинішніх умовах, коли в людей практично вже вичерпалися всі грошові запаси, це надзвичайно важливо.
2. По-друге, відміна ПДВ вплине на виведення бізнесу, що працює з ПДВ, з тіні. Нажаль, більшість підприємств так чи інакше, вимушені зменшувати податкові зобов'язання з ПДВ, шляхом використання послуг конвертаційних центрів. Бізнес зможе вільно дихнути та працювати легально, сплачувати податки та спати спокійно. Вся економіка запрацює відкрито.
3. Відміна ПДВ пожвавить активність у підприємницькому середовищі, а це робочі місця і можливість малому та середньому бізнесу вижити в сьогоднішніх скрутних умовах!
4. На даний час, адміністрування й облік ПДВ є дуже складними і займає багато часу, як збоку бухгалтерів так і збоку податківців. Тому скасування цього податку значно спростить облік для підприємств, а також скоротить штат податківців.
5. Відміна ПДВ зменшить корупційну складову, та тотальні перевірки бізнесу. Немає джерела корупції - немає корупції. Стануть неможливі усілякі зловживання з цим податком (повернення експортерам, сільгоспвиробникам, тощо).
6. Скасування ПДВ суттєво підвищить конкурентоспроможність національних товаровиробників. А це потягне за собою збільшення ВВП країни. Економіка без ПДВ стане прозорою та зрозумілою, це підвищить інтерес інвесторів і вплине на приплив іноземних капіталів у нашу країну. А це створення нових робочих місць та підвищення життєвого рівня населення нашої Держави.

Автор: Кожевіна Ксенія Вікторівна

Станом на 15 серпня петицію підписали 42 особи з 25000 необхідних.