Скасувати заборону відвідування парків та лісопаркових зон

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

Заборона відвідування парків та лісопаркових зон (введена Постановою Кабінету Міністрів України від 02 квітня 2020 р. № 255) є порушенням права громадян на вільне пересування, гарантованого статтею 33 Конституції України. Дане конституційне право може бути порушене виключно за умови введення надзвичайного стану, однак станом на момент публікації даної петиції, надзвичайний стан в Україні не введено.

Також заборона відвідування парків та лісопаркових зон в рамках карантину є недоцільною, оскільки за умови дотримання масочного режиму та пересування по вулиці не більше двох осіб (за винятком супроводу дітей), а також дотримання правил особистої гігієни, відвідування парків та лісопаркових зон є безпечним і жодним чином не сприятиме поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

Площа парків та лісопаркових зон дозволяє дотримуватися безпечної відстані між людьми. Саме в лісі та в парку є повноцінні умови для якісного соціального дистанціювання. Люди і діти мають таке ж право дихати свіжим повітрям, як і собаки - справляти свої біологічні потреби. Натомість люди, позбавлені можливості пройтися по парку та вимушені гуляти з дітьми навколо дому, наражатимуться на небезпеку та спокусу скористатися дитячими або спортивними майданчиками.

Відтак вимагаємо керуватися здоровим глуздом, прибрати даний пункт з переліку обмежувальних заходів та дозволити громадянам відвідувати парки та лісопарки, з метою збереження їхнього фізичного та психічного здоров'я.

Для громадян, які не усвідомлюють загрози пандемії, можна додати окремий пункт: про заборону проведення пікніків та шашликів у парках та лісопаркових зонах під час карантину.

Ми цінуємо турботу Уряду, але дана заборона може мати протилежний ефект і негативно вплинути на здоров’я громадян.

Автор: Колесникова Онисія Олексіївна

Станом на 3 серпня петицію підписали 910 осіб з 25000 необхідних.