Скасувати вимогу відмови від чесно заробленої пенсії при працевлаштуванні для медиків-песіонерів за вислугою років

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

В умовах катастрофічного дефіциту медичних працівників інтенсивістів (лікарі анестезіологи, реаніматологи, сестри анестезистки, сестри ПІТ), та кричущу потребу саме цих фахівців в умовах пандемії є абсолютно недоцільним продовження вимоги відмовлятися від чесно заробленої пенсії при влаштуванні на роботу. Люди, що отримали пенсію за вислугою років - це, зазвичай, лікарі та медсестри першої та вищої категорії, фахівці з великої літери, що мають стаж за фахом 25 і більше років! Такі люди дуже часто були б не проти влаштуватися на роботу за фахом. Але не можуть цього зробити через вимогу відмови від пенсійних виплат. Тобто - мають вибирати між бажанням працювати і катастрофічним погіршенням власних умов виживання! Людина у віці близько 50 років ще здатна працювати, наприклад, на 0,5 ставки, і суттєво зменшити дефіцит медпрацівників. Але для отримання того мізеру, що платить держава за 0,5 ставки, така людина має відмовитись від теж мізерної, але більшої за розмірами, пенсії. Через це ціла армія висококваліфікованих фахівців залишається без роботи та без можливості допомогти державі у подоланні пандемії!

Автор: Борисенко Андрій Юрійович

Станом на 15 серпня петицію підписали 33 особи з 25000 необхідних.