Щодо пом’якшення карантину для ресторанного бізнесу

ЕКОНОМІЧНА, ЦІНОВА, ІНВЕСТИЦІЙНА, ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА, РЕГІОНАЛЬНА ПОЛІТИКА ТА БУДІВНИЦТВО, ПІДПРИЄМНИЦТВО

Шановний пане Прем’єр-Міністре!

Однією з найбільш постраждалих сфер в Україні – це ресторанний бізнес. І по озвученому владою плану виходу з карантину ресторанний бізнес відкриється одним з останніх. Треба врахувати, що в Україні реально працюючих більше 10 тисяч закладів, в яких до карантину працювало більше 100 тисяч людей. За приблизними розрахунками спеціалістів галузі при найкращих прогнозах після закінчення карантину зможуть відкритися 50-65% закладів.

Громадська Організація «Ресторанна Гільдія» як професійне об’єднання бізнесу та від імені всієї ресторанної сфери звертається до Вас з проханням пом’якшити карантинні заходи для закладів ресторанного господарства заради економічного зростання України після завершення карантину і розглянути запропонований нами план, який спрямований на відновлення бізнес-активності.

Звертаємося до Вас з проханням:
• Надати податкові канікули терміном на 3 місяці після зняття обмежень
• Підготувати рекомендації по роботі закладів ресторанного бізнесу в умовах пандемії (готові прийняти участь в розробці профільних нормативних документів)
• Впровадити штрафні санкції за порушення нижче вказаних правил.

Заклади ресторанного господарства в свою чергу візьмуть на себе зобов’язання дотримуватися нижче вказаних правил

1-й етап послаблення – 12.05.2020: Відкриття тільки літніх майданчиків
- Контроль температур персоналу та всіх відвідувачів
- Заборонені фуршети, шведські столи та процес самообслуговування в усіх форматах (можна замінити на розфасовані порції страв або ж на роздачу поставити співробітника ресторану)
- Дезінфекція після кожного відвідувача всіх предметів, з якими він контактував
- Обмежена кількість відвідувачів, які можуть одночасно знаходитися в закладі (5м.кв. на 1 відвідувача)
- Розміщення столів (посадочних місць) так, щоб між ним було мінімум 2м відстані, а також розміщення не більше 3-х осіб за 1 столом
- Посилений контроль за дотриманням санітарних норм у всіх приміщеннях закладів

2-й етап послаблення – 01.06.2020: Відкриття всіх ресторанів (посилений режим)
- Контроль температур персоналу та всіх відвідувачів
- Проведення кварцювання приміщень
- Посилений контроль за дотриманням санітарних норм у всіх приміщеннях закладів

3-й етап послаблення – 01.07.2020: Відкриття всіх ресторанів (спеціальний режим) – всі пункти будуть залежати від епідеміологічної ситуації в країні
- Дезінфекція після кожного відвідувача всіх предметів, з якими він контактував
- Розміщення столів (посадочних місці) так, щоб між ним було мінімум 2м відстані, а також розміщення не більше 3-х осіб за 1 столом

4-й етап послаблення – 01.10.2020: Відновлення звичайного режиму роботи

Ці заходи допоможуть пом’якшити негативні наслідки економічної кризи для закладів ресторанного господарства, забезпечать можливість швидкого відновлення галузі, допоможуть уникнути масових звільнень і банкрутств підприємств, вбережуть від швидкого зростання безробіття та зубожіння населення.

Громадська організація «Ресторанна Гільдія» закликає Вас з усією увагою поставитися до небезпечного становища, в якому опинився готельно-ресторанний бізнес, та терміново прийняти рішення, які допоможуть цілій галузі подолати наслідки кризи!

З повагою,
Директор Громадської організації «Ресторанна Гільдія» ,
Михайлов Богдан

Автор: Михайлов Богдан Володимирович

Станом на 6 червня петицію підписали 416 осіб з 25000 необхідних.