Дозволити працювати салонам вікон та дверей, до завершення карантину тимчасово в обмеженому режимі, з суворим дотриманням норм дезінфекції

ПРАЦЯ І ЗАРОБІТНА ПЛАТА

Шановний пане Прем’єр-міністре!

Звертаюся до Вас від імені Громадської спілки "УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ВИРОБНИКІВ ВІКОННИХ СИСТЕМ ТА ПОВ'ЯЗАНИХ БУДІВЕЛЬНИХ ПРОДУКТІВ" та від імені десятків тисяч громадян України, які працюють у сфері світлопрозорих конструкцій.
За нашими оцінками по всій території України налічується біля 10 тис. салонів вікон та дверей.

Постановою КМУ від 8 квітня 2020 р. № 262 дозволено проведення будівельних робіт. Однак у зв’язку з тим, що салони вікон та дверей підпадають під заборону на час карантину, то громадяни не мають можливості замовити вікна та двері. Таким чином, виникає колізія між тим, що дозволено, та можливістю реалізації дозволеного.
Період весна – осінь є піковим сезоном для будівельних робіт, а також для галузі світлопрозорих конструкцій. Вікна та двері є одним із основних та першочергових етапів ремонту та будівництва. Закриті салони вікон та дверей унеможливлюють приватне будівництво та ремонти у приватних домогосподарствах.
Специфікою обслуговування в салонах вікон та дверей є одночасне обслуговування зазвичай лише одного клієнта або однієї родини, яка має намір замовити вікна чи двері. Салони вікон та дверей не мають великого потоку людей за день.
При цьому кожний салон вікон та дверей створює робочі місця для консультантів, що, в свою чергу, надає роботу заводам з виробництва вікон та дверей, монтажникам, будівельникам.
Хочемо звернути Вашу увагу, що фінансова-економічна криза, яка очікує нашу державу після закінчення карантину, а фактично, вона вже розпочалася, є не менш загрозливою для держави та народу України, ніж вірус «Covid-19».

Зараз у дуже скрутному становищі опинилися громадяни, задіяні у сфері світлопрозорих конструкцій, які повністю залишилися без своїх джерел доходів, заробітної плати та засобів для подальшого існування. Ми змогли протриматися місяць, з останніх сил тримаємось далі, але нам та нашим сім'ям вже дуже важко.

Тому, ми просимо Вас створити нам умови для отримання доходу своїм трудом та для отримання Державним бюджетом України податків. Ми просимо Вас дозволити працювати салонам вікон та дверей, до завершення карантину, тимчасово в обмеженому режимі, з суворим дотриманням норм дезінфекції.

Для забезпечення додаткових гарантій безпеки для співробітників та відвідувачів салонів вікон та дверей, до повного завершення карантину у країні, ми готові тимчасово працювати в обмеженому режимі та вживати додаткових заходів, а саме:
- Забезпечити обслуговування 1-го клієнта на 10 кв. метрів площі;
- Не приймати клієнтів та не допускати до роботи співробітників з ознаками застуди.
- Забезпечити провітрювання салонів вікон та дверей та дезінфекцію поверхонь перед кожним клієнтом;
- Організувати носіння усіма співробітниками салону вікон та дверей одноразових рукавичок та захисних масок та, у разі необхідності, надавати захисні маски клієнтам;

Дуже сподіваємося на Ваше розуміння ситуації, в якій ми опинилися та на Вашу підтримку!

З повагою,
Представник учасника Громадської спілки "УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ВИРОБНИКІВ ВІКОННИХ СИСТЕМ ТА ПОВ'ЯЗАНИХ БУДІВЕЛЬНИХ ПРОДУКТІВ", директор департаменту збуту ТОВ "МІРОПЛАСТ".
Даців Сергій Михайлович

Автор: ДАЦІВ СЕРГІЙ МИХАЙЛОВИЧ

Станом на 3 серпня петицію підписали 313 осіб з 25000 необхідних.