Надання права відкриття малого та середнього бізнесу місцевим ОТГ

ДІЯЛЬНІСТЬ ЦЕНТРАЛЬНИХ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

ільшість українців визнає факт необхідності впровадження тимчасових заходів спрямованих задля подолання поширення вірусу. Одночасно з цим кожен з нас розуміє важливість планування наступного кроку, а саме як жити з коронавірусом, і як побороти його. Життя не зупиняється обмеженнями.
Вірус не мине в один день, і «проміжна» фаза до його подолання є важлива для добробуту та економіки.
Минає другий місяць карантину, й з найщирішими привітаннями попереджувальних заходів, я, і народ України очікує продуманих кроків від всенародно обраної влади.

Я хочу лише допомогти, і прошу підтримки.

Послідовно:
1. Текст несе конструктивний характер, я оперую лише фактами.
2. Нижче вкладене не стосується медичних установ та установ с продажу товарів першої необхідності
3. Що ми маємо на сьогодні. По всій країни працюють великі ринки, магазини та мережі які «якимось» чином отримали від влади дозвіл не зупиняти бізнес. Перелічити їх може кожен у своєму місті. Це будівельні, розважальні ті інші заклади, зазвичай мережеві, більшість з переліку тих хто «допоміг» державі фінансово, або якимось іншим чином отримав дозвіл не припиняти надання послуг та продаж товарів які суперечать закликам влади дотримуватись умов карантину
4. Усі ми (в тому числі чинна влада) визнають, що найбільші фінансові втрати понесе малий та середній бізнес. Усвідомлюючи це, саме малий та середній бізнес найбільше обмежено в господарській діяльності, що суперечить здоровому глузду.
5. Суттєва частина дрібного та середнього бізнесу обурена несправедливими обмежувальними заходами. Обмеження діяльності дрібного бізнесу (1-5 покупців у точці продажу одночасно) є абсурдним в умовах дозволу продовження надання послуг точкам продажу з тисячами відвідувачів щохвилини
6. Будь-яке порушення законних вказівок центральної влади є деструктивним для країни
7. Центральна та місцева влада, з врахуванням економічної ситуації має оприлюднити та імплементувати план, який балансує між наданням та збереженням робочих місць проти ризику поширення вірусу
8. Україна одна з найбільших країн в Європі, що прямуємо до централізації влади, тому пропоную підтримати наступні положення:

1. Загальнодержавний карантин з плином часу втратив актуальність
2. Обмежувальні заходи в кожній ОТГ сукупно з раціонально контрольованим переміщенням між ОТГ будуть суттєво впливовішими
3. Кожна ОТГ має набути права приймати рішення щодо обмежень провадження господарської діяльності, згідно з загальнодержавними нормами
4. ОТГ мають виконувати контролюючи та обмежувальні функції на місцях. Центральна влада має виконувати загальнодержавний нагляд дотримання прав згідно З Конституцією України.
5. Дрібний та середній бізнес має першочергове право продовження діяльності, за умов виконання санітарних норм опублікованих центральною владою
6. Усі випадки порушення заходів мають підлягати розслідуванню.
7. Порушення умов стримання розповсюдження вірусу державними чиновниками, депутатами та іншими можновладцями мають бути розслідувані публічно з щотижневим оприлюдненням ходу розслідування.
8. Дозвіл на надання послуг має надаватись за правилом «від малого до великого»
9. Усі великі мережі та магазини (загальний термін зрозумілий більшості — має бути визначений документально) має бути зачинено, доки 100% дрібного та середнього бізнесу в ОТГ не перейдуть у нормальний режим роботи

Автор: МАСЛІЙ МАКСИМ СЕРГІЙОВИЧ

Станом на 6 червня петицію підписали 6 осіб з 25000 необхідних.