Збереження цілісного Городоцького району Хмельницької області

ДЕРЖАВНЕ БУДІВНИЦТВО, АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ УСТРІЙ

Просимо врахувати думку усіх жителів Городоцького району Хмельницької області щодо збереження цілісності територіального устрою.

Питання стосується нашої рідної Городоччини! Тісні родинні зв’язки між селами, містечками є на всій території Городоцького району.
Після утворення Сатанівськоі і Городоцькоі ОТГ залишилися партнерські відносини між громадами району та дружні відносини між родинами, які проживають територіально в різних населених пунктах, але об’єднані одним- Городоччиною!
Наш край зазнавав реформувань на різних етапах історії: соціальних, економічних і навіть релігійних. Сьогодення не є винятком і ми постійно знаходимося у стані змін. Одні реформи проходили вдало, інші були менш успішними. Про окремі ми швидко забували, бо вони не були зреалізовані. Сьогоднішнє реформування- це процес децентралізації, яка покликана покращити життя пересічного громадянина і яка твориться для людини. Ми усі часто аналізуємо та бачимо плюси реформи децентралізації. Ми обговорюємо досягнення реформи та сперечаємося з її недоліків.
Але усі ми готові знаходити компроміс. Ми готові чекати, бо розуміємо, що позитивні зміни швидко не приходять. Їх потрібно дочекатися. Сьогодні на часі у рамках реформи наступний етап- укрупнення районів.
Немає думок, що дана реформа не потрібна, але це питання по-різному сприймається територіальними громадами і жителями.

Саме найбільше непорозуміння і обурення викликала інформація про пропозицію Хмельницької облдержадміністрації до КМУ про територіальний поділ нашого Городоцького району, а саме: Городоцька ОТГ у планах приєднується до Дунаєвецького району, а Сатанівська ОТГ до Хмельницького району.

Жителі Городоцького району хочуть продемонструвати свою єдність, свою неподільність і відстояти цілісність краю! Край, який споконвіків називали Подільською перлиною та залишитися Городоцьким районом!

Автор: Підлісна Людмила Олександрівна

Станом на 5 липня петицію підписали 823 особи з 25000 необхідних.