Про включення Богородчанського району до Івано-Франківського району з ценром в місті Івано-Франківськ.

ІНШІ

22 квітня Кабінет Міністрів України затвердив перспективні плани формування територій громад Івано-Франківської області. Також Уряд розглядає структуру та модель адміністративно-територіального устрою на субрегіональному рівні.
В межах Івано-Франківської області Богородчанський район пропонується включити до складу адміністративно-територіальної одиниці з центром у місті Надвірній. Однак це суперечить критеріям формування районного рівня та волі громади Богородчанського району.
Так, 2 квітня 2020 року міністру розвитку громад та територій України був направлений лист з підписами усіх керівників місцевого самоврядування Богородчанського району щодо включення Богородчанського району до нового району з центром у місті Івано-Франківськ. Таке рішення є логічним з економічної та логістичної сторони. Значна кількість жителів Богородчанського району працює у місті Івано-Франківськ, район має хороше транспортне сполучення, що тільки сприятиме розвитку нового району.
Приєднання Богородчанського до нового району з центром у місті Надвірна може створити додаткові труднощі та є нелогічним, адже він значно поступається Івано-Франківську в інфраструктурі та сфері послуг, про що заявляють лідери місцевого самоврядування Богородчанщини.
Просимо Кабінет міністрів не ігнорувати волю громади Богородчанського району та найвищого представницького органу Івано-Франківської обласної ради і включити Богородчанський район до складу до адміністративно-територіальної одиниці з центром у місті Івано-Франківськ.

Автор: Гарбуз Михайло Миронович

Станом на 3 серпня петицію підписали 1004 особи з 25000 необхідних.