Відміна ДПА

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

Шановний пане Прем’єр-Міністре України !

Звертаюся до Вас від імені усіх учнів 11-х класів нашої держави.

Прошу змінити форму контролю відповідності результатів навчання здобувачів освіти в 2019-2020 навчальному році, та провести оцінювання учнів 11-х класів з обраних предметів за результатами учбового процесу на протязі навчального року, у зв'язку з відсутністю звичайного якісного учбового процесу по причині тривалих карантинних заходів внаслідок пандемії коронавірусу COVID-19 та через ризик массового захворювання людей.

Відповідно до статті 41 Закону зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання є невід’ємною складовою частиною системи зовнішнього забезпечення якості освіти.Проведення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання забезпечує єдині підходи до оцінювання результатів навчання у закладах освіти різних типів, форм власності та підпорядкування і створює ефективний та прозорий механізм контролю, зменшуючи корупційні ризики.

Ми зауважуємо, що статтею 58 Конституції України визначено, що закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі,крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

Автор: Гоцький Кирило Васильович

Станом на 5 липня петицію підписали 35 осіб з 25000 необхідних.