Легалізація Медичного Каннабісу

АГРАРНА ПОЛІТИКА І ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

У зв’язку з тим що в Україні по неофіційним даним марихуану вживають від 2 до 5 мільйонів людей, думку цих людей не можна не враховувати, ці люди мають мати право на зберігання певної кількості марихуани для власного вживання. Плюси цієї ідеї неможливо переоцінити, деякі з них мають велике значення,а саме:
1. Щорічно у зв’язку з продажем марихуани у тіньовий ринок виходить понад мільярд доларів США, які не оподатковується. Якщо зробити марихуану доступною, то приріст бюджету буде колосальний.

2. Якщо подивитися на міжнародний досвід розвинених країн, які зробили крок на зустріч хворим, вона являє собою не тільки болезаспокійливим засобом, але і допомагає лікувати хвороби, а саме: Безсоння і хронічний невропатичний біль, ВІЛ- інфікованим допомагає зменшити біль набагато ефективніше ніж будь-які таблеки або капсули, і в багатьох інших випадках коли присутній сильно виражений больовий синдром, також научно доведено що марихуана стимулює зменшення росту ракових пухлин, або її знищення, без побічних ефектів.

3. Свобода. 70% усіх смертей в Україні було спричинено серцево-судинними захворюваннями, ні для кого не секрет що більша частина з цих людей пішла з життя у зв’язку з надмірним вживанням алкоголю, наша країна посідає одне з перших місць в світі з вживанням алкоголю та дитячого алкоголізму, щороку десятки тисяч людей від цього помирають. Україну вбиває алкоголь, це знають всі,і він досі легальний, дивно… Ще одною проблемою для нашої країни є табакокуріння, щорічно на зв’язані з палінням хвороби приходится 37 тисяч смертей, економічні збитки від табакокуріння складають 2 млрд доларів. Нагадаю, що за всю історію людства не було ні одного випадку смерті від марихуани. Цікаво, чому отрута що вбиває легальна, а ліки що допомагають – ні?

4. Туризм. Ні для кого не секрет,що із впровадження легалізації марихуани Україна стане туристично привабливою країною не тільки для туристів з ближнього зарубіжжя,але і для вихідців з північної та західної Європи, тому що в Україні є безліч місць які може відвідати європейський турист і здивуватися, що така краса є не тільки у Європі.

5. Економічний ефект.
Є один безперечний плюс від легалізації – держава зможе заробити. Чиновники відберуть хліб у наркоторговців і перенаправляти ці кошти до держскарбниці (хоча б частково). Держава зможе продавати ліцензії на виробництво та розповсюдження конопель, а також збирати податки з продавців. У Голландії «кофешопи» щорічно платять близько $520 млн податків; в Каліфорнії (США) аптеки, що продають канабіс, – $109 млн. Нововведення сприятиме створенню нових робочих місць – адже потрібні продавці, фермери, робітники на виробництві. Люди, які влаштувалися на заробітки в цій індустрії, будуть витрачати свої зарплати на продукти споживання і харчування, що також сприяє зростанню економіки держави. Паралельно будуть розвиватися виробництва, причетні до нової індустрії. Вирощування марихуани вимагає добрив, для її збору потрібно спеціальне обладнання садівництва і т. п. Враховуючи ефект від «травички», жартують прихильники легалізації, може різко підскочити продаж кондитерських виробів і мінеральної води.

Декриміналізація канабісу скоротить число ув'язнених в нашій країні. З держави впаде тягар утримувати людей, які потрапили до в'язниці за сумнівною ст. 309 за зберігання. Покращиться і ефективність міліції. Величезні ресурси МВС кинуті на те, щоб обшукувати і відловлювати любителів «травки», виявляти і знищувати конопляні насадження та інше. Замість цієї нескінченної боротьби з вітряними млинами міліція могла б зосередитися на куди більш серйозні злочини. Теоретично легалізація марихуани могла б зменшити рівень корупції на низовому рівні – прибирається додаткове джерело фінансування нечесних на руку правоохоронців.

Досвід Нідерландів також показує, що навіть часткова легалізація легких наркотиків може сприяти притоку туристів у країну. У Амстердам часто їдуть не для того, щоб оцінити прекрасну архітектуру міста, а пройтися по всім відомому кварталу червоних ліхтарів і посидіти в знаменитих «кофешопах». Туристи ж дають можливість заробити не тільки наркодилерам, але і представникам інших професій: таксистам, продавців сувенірів, власників готелів і т. д. Знову ж, це додаткові надходження до бюджету з податкових відрахувань.

Автор: Кащенко Олексій Юрійович

Станом на 19 вересня петицію підписали 21 особа з 25000 необхідних.