Заборонити видалення сажевих фільтрів та каталізаторів

ЕКОЛОГІЯ ТА ПРИРОДНІ РЕСУРСИ

Сьогодні великі міста України потерпають від забрудненого повітря, це відбувається не тільки в наслідок порушення норм викидів великих підприємств, а також за сприянням автомобілістів, що в цілях грошової економії, вирізають важливі елементи вихлопної системи. Ці елементи, а саме, каталізатор та сажовий фільтр, значно зменшують вплив автомобіля на навколишнє середовище та здоров'я людей. Така "модернізація" автомобіля набула в Україні масового характеру, проблема потребує негайного вирішення.

Для забезпечення покращення ситуації, що утворилася внаслідок системного змінення вихлопних систем пропонується:

1) Заборонити станціям технічного обслуговування такі процедури:
-Видалення сажового фільтра
-Видалення каталізатора
-Відключення клапану EGR

2) За виявлення фактів надання послуг з переліку п1, накласти штраф у вигляді 100 000 (сто тисяч) гривень на відповідне підприємство.

3) При реєстрації автомобіля перевіряти вихлопну систему на наявність модернізації, якщо так, то проводити аналіз вихлопних газів на вміст шкідливих речовин та порівняти з паспортними значеннями (євро стандарти). У випадку перевищення на 20%, не проводити реєстрацію такого транспортного засобу, надати рекомендації власнику, щодо усунення перевищення.

4) Створити тимчасовий фонд, який буде наповнюватися завдяки п2, надавати допомогу або компенсацію водіям, які забажають замінити або очистити елементи вихлопної системи, встановити газобалонне обладнання та на реалізацію інших дій, пов'язаних зі зменшенням кількості шкідливих викидів.

Автор: Неупокой Вадим Сергійович

Станом на 15 серпня петицію підписали 10 осіб з 25000 необхідних.