Автоматизації надання житлової субсидії громадянам України

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Прошу Вас провести реформу в автоматизації надання житлової субсидії громадянам України, щоб людина сама не бігала за довідками в різні державні органи, окрім відділу надання субсидії. Згідно даних індивідуального податкового номера можна отримати дані про офіційну заробітну плату та інші види пасивного доходу. У разі потреби витребувати інформацію з банку ( узгодити це з розголошенням банківської таємниці, тобто внести зміни в Закон України “Про банки та банківську діяльність”).

Прошу Вас провести реформу та покращити критерії визначення субсидіантів в Порядку надання і нарахування субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, а також пільг окремим категоріям громадян, а саме:
1) необхідно відновити тим сімям в яких люди по факту є безробітними, але не зареєстровані в центрі зайнятості та не мають статусу безробітного. Оскільки держава вважає що якщо не зареєстрований то маєш дохід в мінімальну заробітну плату або в три прожиткових мінімуми і тому відмовляє, хоча за індивідуальним податковим номером прослідкувати дохід можна. Все рівно подається Заява на отримання субсидії та декларація про доходи де їх людина вказує.
2) необхідно відновити пенсіонерам які проживають у сільських місцевостях або в районних центрах з пенсією менше 2 тисяч гривень, у яких прописані але не проживають з ними разом онуки, бо на даний час втратили цю пільгу.

Автор: Черкавський Віталій Юрійович

Станом на 15 серпня петицію підписали 8 осіб з 25000 необхідних.