Про перегляд достовірності відповіді на 53 тестове питання ЗНО з української мови та літератури

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

Прошу переглянути достовірність відповіді на 53 тестове запитання основної сесії ЗНО з української мови та літератури. Не можна погодитися, що відповідь однозначна, а саме: "Поезія " "О панно Інно! Липень. Спека."є тематично близькою до «Чари ночі» , а не до вірша «Блакитна Панна». Поезії "О панно Інно! Липень. Спека." та «Чари ночі» тематично віддалені : "О панно Інно! Липень. Спека."- сподівання на можливе взаємне почуття; «Чари ночі» - захоплення красою буття і тільки натяк на кохання( "Цілуй, цілуй, цілуй її, —Знов молодість не буде!"); у першій поезії - липнева спека, у другій - "Бенкет весна справляє...". Вірші "О панно Інно! Липень. Спека." та «Блакитна Панна» об'єднує хоча б тема очікування змін ліричним героєм, сподівання на краще. Мабуть, такі тематичні нюанси мають аналізувати поети або філологи, але не учасники ЗНО за екстремальних умов складання екзамену. Прошу визначити відповідь "Блакитна Панна" так само достовірною на тестове запитання 53.

Автор: Коцюбинський Максим Романович

Станом на 15 серпня петицію підписали 320 осіб з 25000 необхідних.