Скасувати повторний курс підготовки керування транспортним засобом

ТРАНСПОРТ І ЗВ'ЯЗОК

Згідно нині діючого законодавства теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена 3-ма спробами (Наказ МВСУ від 07.12.2009 № 515,(2.19)). Якщо усі три спроби були невдалими - потрібно пройти повторний курс практичного водіння в автошколі і після цього надаються наступні три спроби.
З власного досвіду знаю, що таке повторний курс, і чому його потрібно скасувати:

1. Повторний курс сприяє корупції.
Знаючи, що є тільки 3 спроби і здати практичний іспит не так просто, враховуючи усі наступні пункти, багато людей вибирають простий метод вирішення проблеми за допомогою хабаря.

2. Забирає багато часу
Навіть якщо ви маєте можливість їздити кожний будний день, інструктор швидше так не зможе. Проходження 40-годинного повторного курсу займе як мінімум 1-2 місяці. У моєму випадку разом з пошуком автошколи це зайняло 5 місяців.

3. Необгрунтована вартість
Станом на кінець 2019 року вартість у одній з автошкіл Львова була 6000 грн. за “повторний курс” і 250 грн. за кожне заняття у цьому практичному курсі (старе авто з механічною коробкою передач). Для порівняння інша школа - 3090 грн. і 200 грн. за кожне заняття (авто з автоматичною коробкою передач).

4. Автошколи відмовляють у повторному курсі
Якщо з певних причин ви вирішили змінити школу для повторного курсу то це зробити не так просто, більшість шкіл просто відмовляють. У моєму випадку знайшов тільки одну школу, яка погодилась на повторний курс.

Після скасування практичного повторного курсу має бути можливість здавати практичний іспит необмежену кількість разів, так як і теоретичний. Не раніше ніж через 5 календарних днів, після невдалої спроби.

Автор: Зубачик Степан Михайлович

Станом на 21 жовтня петицію підписали 21 особа з 25000 необхідних.