Красилівська ОТГ та Красилівський район за приєднання до Хмельницького району

ДЕРЖАВНЕ БУДІВНИЦТВО, АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ УСТРІЙ

Депутатський корпус, виконавчий комітет Красилівської міської ради, усі мешканці Красилівської міської об’єднаної територіальної громади глибоко занепокоєні оприлюдненим 01 липня 2020 року рішенням Комітету Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування щодо визначення меж п’яти районів Хмельницької області, за яким Красилівська міська об’єднана територіальна громада входитиме до складу новоутвореного Старокостянтинівського району.
При цьому вважаємо за необхідне підкреслити, що за пропозицією Хмельницької обласної адміністрації, Кабінету Міністрів України в усіх попередніх проєктах нового адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Хмельницьку область пропонувалось поділити на три райони: Шепетівський, Хмельницький та Кам’янець-Подільський.
Красилівська міська рада Хмельницької області своїм рішенням №1 від 12.11.2019 року звернулась з пропозицією до Кабінету Міністрів України та Хмельницької обласної державної адміністрації при прийнятті рішення щодо формування нових районів на території Хмельницької області здійснити поділ області на три райони: Шепетівський, Хмельницький та Кам’янець-Подільський. Крім того, в даному рішенні міська рада звернулась з проханням включити територію Красилівської міської об’єднаної територіальної громади до складу Хмельницького району. Відповідне рішення також було прийнято і Красиілвською районною радою Хмельницької області.
Сьогодні мешканці Красилівського району мають можливість отримати доступні та якісні медичні послуги в місті Хмельницькому, досконало функціонує система транспортного сполучення, значна кількість мешканців громади працює у місті, випускники закладів освіти навчаються у вузах Хмельницького. Приєднання до Хмельницького району в рамках завершального етапу реформи децентралізації є принципово важливим для жителів Красилівської міської об’єднаної територіальної громади, тому просимо підтримати дану пропозицію.
З огляду на вище викладене, керуючись конституційним принципом, за яким місцеве самоврядування – це насамперед право територіальної громади, а також задля запобігання соціально-політичній напрузі звертаємося до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку громад та територій України, голови Хмельницької обласної адміністрації та голови Хмельницької обласної ради з проханням, в межах своїх повноважень, вжити необхідних заходів та покласти в основу прийняття остаточного рішення проєкт щодо віднесення Красилівської міської ОТГ до новоутвореного Хмельницького району.
Віримо у те, що думка нашої громади буде врахована.

Автор: Лось Валерій Володимирович

Станом на 15 серпня петицію підписали 267 осіб з 25000 необхідних.