Заборона евакуації транспортних засобів на штрафмайданчик без поважних підстав

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОТРИМАННЯ ЗАКОННОСТІ ТА ОХОРОНИ ПРАВОПОРЯДКУ, РЕАЛІЗАЦІЯ ПРАВ І СВОБОД ГРОМАДЯН, ЗАПОБІГАННЯ ДИСКРИМІНАЦІЇ

З початку карантина в березні 2020 представники ДАІ спільно з власниками приватних штраф майданчиків тисячами забирають автомобілі з місць паркування. Уздовж доріг, поблизу пішохідних переходів, в переважній більшості без наявної необхідності, та з причини, яка навіть може бути оскарженою в суді, замість того, щоб виписати квитанцію на оплату штрафу, авто забирають і змушують їх власників окрім штрафу, оплачувати послуги евакуатора за безсовісно завищеною ціною. У всіх країнах Європи існує система покарання водіїв за порушення правил паркування у вигляді штрафу, квитанцію на оплату якого залишають на лобовому склі і вносять в базу даних поліції. Евакуації підлягають тільки авто, які блокують проїзд іншим транспортним засобам. Чим і кому в Україні заважає автомобіль, припаркований на відстані 1 метру від пішохідного переходу, або заїзду в двори? Особливо в умовах гострої недостатності паркувальних місць в центральних районах міст.
Треба заборонити евакуацію транспортних засобів на штрафмайданчик без поважних підстав. Під поважними підставами мати на увазі значне перешкоджання руху іншим транспортним засобам, повне блокування проїзду, а також паркування, яке становить загрозу життю або здоров’ю людей.

Автор: Присяжнюк Вікторія Станіславівна

Станом на 15 серпня петицію підписали 14 осіб з 25000 необхідних.