Проти брудних кредитів Cargill

ДІЯЛЬНІСТЬ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ТА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Скрутне фінансове становище України не повинно бути приводом для втрати гідності та самоповаги як до держави, так і її громадян. Свого часу Володимир Зеленський шуткував над Україною, говорячи про те, що вона стала нагадувати дівчину легкої поведінки, яка готова прийняти у будь-якій кількості з будь-якої сторони. Жарти жартами, але так і є.

Кожен рік Україна в особі уряду набирає кредити в американської корпорації Cargill (Каргілл). І при цьому закриває очі на те, що Каргілл в Україні фігурує в низці ( десятках або сотнях) справ за фактом ухилення від сплати податків.

Володимиру Зеленському про це, ймовірно, не розповідають. Адже тоді він би не став радіти такому “інвестору” і приймати “в будь-якій кількості і з будь-якої сторони”, а на зустрічі з генеральним директором американської корпорації Cargill в Давосі закликав би його справно платити податки країні, в якій він веде свою дуже прибуткову діяльність.

З огляду на вищезазначене, прошу уряд України не брати кредити у Cargill до тих пір, поки вони не перестануть:
1) ухилятися від сплати податків,
2) мати серед контрагентів фіктивні підприємства,
3) підживлювати “чорний” сектор економіки, надаючи допомогу недобросовісним партнерам у вигляді товарних кредитів.

Автор: Троян Артем Вікторович

Станом на 26 листопада петицію підписали 11 осіб з 25000 необхідних.