Про введення обов’язкової форми дистанційного навчання у всіх вищих навчальних закладах Києва, у зв’язку зі стабільним зростом захворювань на COVID-19

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

Просимо Вас запровадити обов’язкову форму дистанційного навчання у вищих навчальних закладах міста Києва з 1 вересня 2020 року, у зв’язку з щоденним погіршенням ситуації з COVID -19. Станом на 12.08.2020 в України зафіксовано 1592 нових випадків, в Києві – 133, що становить майже 10 % від загальної кількості.
Оскільки в Києві знаходиться більше 100 вищих навчальних закладів, відповідно тут найбільша в України кількість здобувачів освіти, які зараз знаходяться у різних куточках України, з різною епідеміологічною ситуацією.
Навіть якщо здобувачі приїжджатимуть з довідками про проходження відповідного тестування, це не вирішить проблеми, оскільки приїжджатимуть вони громадським транспортом, у якому в свою чергу не виконуються відповідні санітарні вимоги. Також пересування в Києві за допомогою метрополітену тільки погіршить ситуацію, оскільки саме в метрополітені ситуація з дотриманням санітарних вимог МОЗ в період пандемії найгірша.
Як показує практика повернення студентів до гуртожитків під час карантину, ми бачимо, що вже нараховано 3 спалахи по різних гуртожитках в столиці з великою кількістю захворювань на COVID-19.
І в результаті ми отримаємо здобувачів, які за період приїзду до своїх вишів мають високий ризик на зараження COVID-19. А отже вони наражатимуть на небезпеку тих, які разом із ними проживатимуть в одному гуртожитку та відповідно навчатимуться спільно з ними в одних аудиторіях.
Сподіваємось, що Ви розумієте весь ризик цієї гострої проблеми, та прислухаєтесь до нашої думки щодо запобігання масового поширення COVID-19 серед здобувачів вищої освіти, а відповідно і жителів Київщини.

Автор: Мосієнко Олександр Ігорович

Станом на 26 листопада петицію підписали 6 осіб з 25000 необхідних.