Зупинемо МЕГАКОРУПЦІЮ монополіста!

ДІЯЛЬНІСТЬ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ТА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Шановний пане Прем’єр-міністре України!

Звертаюся до Вас з приводу прийняття Кабінетом міністрів України 9 вересня Розпорядження «Про реалізацію пілотного проекту «Національний оператор на ринку тютюнових виробів» (далі «Проект»).

Ми неодноразово зверталися до Вас що це Проект, який на законодавчому рівні поверне монополію у оптовій торгівлі тютюновими виробами, є зухвало лобістським документом, що розроблено Міністерством економіки під конкретну ПРИВАТНУ компанію, яка визнана монополістом і оштрафована Антимонопольним комітетом на рекордні для країни 3,4 млрд грн. саме за зловживання монопольним становищем. Жодної експертизи на відповідність цього Проекту антимонопольному законодавству не проведено!!!

Цей проект несе шалені ризики для більш ніж 60 тисяч українських підприємців, які працюють у галузі, годуючи сім’ї, сплачуючи податки, вболіваючи за стабільність української економіки та ринкові умови праці. Звичайні українські підприємці добре пам’ятають, як цей монополіст «викручував їм руки» невигідними умовами співпраці. Досвід такого одноособового панування однієї компанії на ринку, на жаль, є, і від його негативів ринок оговтується досі, а багато компаній так і не справилися з неконкурентними привілейованими позиціями одного гравця.

Відновлення монополії не просто «поставить хрест» на стягненні рекордних 6,5 млрд грн штрафу Антимонопольного комітету, а ризик, що Державі доведеться повернути вже сплачені 3,1 млрд !!!!! грн., оскільки тютюнові компанії використають цей Проект у власних цілях для оскарження штрафів у судах.
Вступ в дію цього Розпорядження призведе до банкрутства регіональних оптових тютюнових операторів, конкурентів ТОВ «Тедіс-Україна», а це ТИСЯЧІ працівників, які втратять роботу!!!

Яким чином міністерству вдається просувати явно лобістський документ з таким корупційним душком? Що це як не ознаки прямої корупції у вищих щаблях державної влади? Схоже міністерство економіки під керівництвом пана Петрашка намагається створити одну з найбільш корупційних та зухвалих схем незалежної України Вашими руками.

Просимо Вас захистити право більш як 60 тисяч підприємців на свободу вибору постачальників, права на працю тисяч працівників, які можуть втратити роботу, і НЕ допустити дії явно лобістського Розпорядження «Про реалізацію пілотного проекту «Національний оператор на ринку тютюнових виробів». Просимо Вас захистити інтереси цілої галузі, а не одного гравця.

Автор: Леньо Андрій Володимирович

Станом на 21 жовтня петицію підписали 3492 особи з 25000 необхідних.