Будівництво дороги до підніжжя Говерли

КУЛЬТУРА ТА КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА, ТУРИЗМ

Щороку тисячі туристів подорожують Україною.
Одним із найбільш відвідуваних місць є найвища вершина Українських Карпат – Говерла. Похід на Говерлу є одним із найбільш популярних маршрутів не тільки українців, але й іноземних туристів.
Слід зауважити, що дорога від КПП «Карпатський заповідник» до початку пішохідного маршруту (спортивна база «Заросляк»), протяжністю близько 8 км, перебуває у жалюгідному стані і абсолютно непридатна для пересування на авто. Щебенево-кам'яна грунтова дорога досить складна. Дорожній знак, що забороняє перевищувати швидкість в 30 км/год. виглядає недоречним, адже цю відстань на авто не можливо було подолати за 1 годину.
Звичайно, можна пройти цей шлях (до спортивної бази «Заросляк») пішки, але мальовничі краєвиди, стрункі смереки та узбіччя вздовж цієї дороги, настільки забруднені пилом та грязюкою, а шлях настільки розбитий, що накладають свій негативний слід на всі наступні враження від подорожі.
Дуже прикро, що таке враження мають як українці, так і іноземні туристи.
Тому, прошу всебічно підтримати будівництво автомобільної дороги від КПП «Карпатський заповідник» до спортивної бази «Заросляк», що знаходиться в смт. Ворохта Івано-Франківської області.
Я проживаю в іншій області, але за останні два роки я двічі сім’єю відвідувала цю місцевість і дуже прикро спостерігати, як туристи долають на своїх авто ту відстань у 8 км.
Вірю, що разом ми зможемо зробити нашу країну комфортною для відпочинку та проживання та привабливою для туризму.

Автор: Годун Світлана Годун Миколаївна

Станом на 21 жовтня петицію підписали 32 особи з 25000 необхідних.