Повернути у ПДР можливість встановлювати пріорітет на перехрестях з круговим рухом

ТРАНСПОРТ І ЗВ'ЯЗОК

У зв'язку з неоднозначністю формулювань, що були внесені у Правила Дорожнього Руху постановою 860 від 15 листопада 2017 р, органи, що відповідають за організацію дорожнього руху втратили можливість встановлювати пріорітет проїзду перехресть з круговим рухом у відповідності до інтенсивності транспортних потоків, які мають місце на кожному окремому перехресті. Через це, після приведення схеми руху у відповідність до цих змін у ПДР - утворились транспортні затори у місцях, де раніше їх не було. Конкретний приклад - м. Київ, перехрестя пр-ту Героїв Сталінграду та вул. Архипенка.
Пропоную пункт 16.12 Правил Дорожнього Руху, останній абзац, доповнити словами " якщо інше не встановлено знаками пріорітету" та викласти у такому вигляді:

“Перевага в русі на нерегульованих перехрестях, де організовано круговий рух і які позначені дорожнім знаком 4.10, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу, якщо інше не встановлено знаками пріорітету”

Автор: Дарага Тарас Миколайович

Станом на 21 жовтня петицію підписали 1 особа з 25000 необхідних.