Перегляд адміністративної реформи. Найбільшим містам регіонів - статус адмінцентрів новоутворених укрупнених районів

АГРАРНА ПОЛІТИКА І ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Прошу переглянути рішення,щодо вибору адміністративних центрів ряду новоутворених укрупнених районів,а саме: Володимир- Волинського району, Василівського, Бучанського, Яворівського. Оскільки їх районні центри є міста ,що значно поступаються по населенню містам що входять у склад даних районів. Так ,вважаю за доцільне перенести адмінцентр новоутвореного Володимир - Волинського району до Нововолинська( населення 52188 ) ,оскільки його населення це фактично третина населення усього новоутвореного району,це не рахуючи населення ,що зосереджене навколо міста. Адмінцентр Василівського району слід перенести в Енергодар ,оскільки місто Василівка ( 13683 особи станом на2016р.)значно по ступається по людності місту Енергодару( 53567 станом на 2019р.)в це фактично третина населення новоутвореного району. Крім того ,в Енергодарі розташоване стратегічне підприємство України,це Запорізька АЕС - найбільша в нашій країні,та у Європі. Центр Яворівського району доцільно перенести до міста Новояворівська ,оскільки воно у 2,5 раза більше за населення Яворова,і це шоста частина населення новоутвореного Яворівського району не рахуючи значне населення ,що зосереджене навколо міста. Крім того населення міста Новояворівськ зростає ,що не скажеш про Яворів .І відстань між цими містами становить менше 16 км. Адмінцентр Бучанського району слід перенести до Ірпіня. Оскільки між містами відносно велика різниця у населенні ,і невелика відстань між містами. Населення Ірпіня складає 60084 станом на 2020 рік ,а міста Буча всього 35 572 станом на 2019 рік . Відповідно і назви районів слід змінити у відповідності до назв даних міст, -Нововолинський район,Ірпінський,Енергодарський,Новояворівський.

Автор: Верес Ярослав Ігорович

Станом на 3 березня петицію підписали 251 особа з 25000 необхідних.