Про заборону встановлення загальних лічильників газу у багатоквартирних будинках

КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Свого часу було прийнято рішення щодо встановлення газових лічильників всім споживам газу в Україні. Це повинно привести до реального обліку кількості спожитого газу і заодно стимулювати споживачів до економного витрату використовуваного газу. Але зараз операторам газорозподільчих систем дозволили самостійно приймати рішення щодо установки лічильників не кожному споживачеві, а загальний лічильник на цілу групу споживачів ( наприклад на один багатоквартирний будинок або на кілька будинків). Такі лічильники ніяк не будуть стимулювати споживачів до економії витрат спожитого газу. Який сенс мені економити газ, якщо весь витрачений обсяг буде рівномірно ділитися на всіх мешканців будинку ? І це вигідно постачальникам газу, чим більше витрата газу, тим більший дохід вони отримають. Я пропоную заборонити операторам газорозподільних систем самостійно приймати рішення щодо встановлення загальних лічильників, а тільки за згодою всіх споживачів газу даної групи.

Автор: Мальцев Василь Іванович

Станом на 15 липня петицію підписали 115 осіб з 25000 необхідних.