Допомога молодим вчителям

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

Постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2019 року № 1028 «Про виплату допомоги вчителям закладів загальної середньої освіти». Актом передбачено здійснення у 2020 році виплати допомоги у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня 2020 року, вчителям закладів загальної середньої освіти, які мають стаж педагогічної роботи до 10 років. Джерелом покриття видатків на ці потреби визначено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.
Пресслужба Міністерства освіти і науки у вівторок, що 3 березня. відповідну субвенцію в розмірі 1 млрд 553 млн Кабмін вже направив в регіони.
Але, як завжди, до регіонів вони не дійшли. На сьогоднішній день ці виплати заморожені, в зв"язку з епідеміею COVID-19 і ці кошти залучені до антиковідного фонду. До речі, кошти Укравтодору теж були залучені в цей фонд і успішно були вилучені на будівництво доріг. Це що, дороги важливіші від потреб людей чи молоді вчителі не люди? Навіть гроші передбачені для НУШ теж задіяні у фонді і вся реформа школи звелась на придбанні парт і шаф. В деяких школах немає Інтернету, хоча і на це МОН України були виділені гроші. Де все дівається? Чи це "виділяється" тільки на папері? Майбуть потрібно переглянути бюджет України, внести відповідні зміни і розпочати виконувати заявлені обіцянки. Цікаво, а якщо пізніше будуть виплачувати допомогу то виплатять тим чителям, яким у 2020 році стаж роботи складав 9 років? І прожитковий мінімум будуть враховувати на 1 січня 2020 року чи, можливо, той рік коли почнуться виплати?

Автор: Онищенко Галина Іванівна

Станом на 14 травня петицію підписали 38 осіб з 25000 необхідних.