Про звільнення колишнього прокурора Новікова Олександра Федоровича з посади голови Національного агентства з питань запобігання корупції

ДІЯЛЬНІСТЬ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ТА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Ініціатор: Ткачук Борис Миколайович ( Спілка викривачів корупції ) poshukinform@ukr.net

"Наш головний пріоритет не боротьба, а подолання корупції"
В.Зеленський

Шановний Прем»єр-міністре !

Слава Україні.

Звертаємось до Вас з вимогою негайного звільнення громадянина Новікова Олександра Федоровича, колишнього прокурора, з посади голови Національного агентства з питань запобігання корупції за систематичне невжиття заходів щодо запобігання та протидії корупції ним особисто та його підлеглими:

1. скасував Методичні рекомендації щодо організації роботи із повідомленнями про корупцію, внесеними викривачами;
2. не організував виконання п. 13) ч. 1 ст. 11 ст. Закону України "Про запобігання корупції";

- отримання та розгляд повідомлень про корупційні правопорушення;
- здійснення співпраці з викривачами;
- забезпечення їх правового та іншого захисту;
- перевірки дотримання законодавства з питань захисту викривачів, внесення приписів з вимогою про усунення порушень трудових (звільнення, переведення, атестація, зміна умов праці, відмова у призначенні на вищу посаду, зменшення заробітної плати тощо) та інших прав викривачів і притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні їхніх прав, у зв’язку з такими повідомленнями;

3. не організував антикорупційної експертизи чинних нормативно-правових актів;

4. не складено жодного протоколу стосовно невжиття заходів щодо протидії корупції високопосадовцями;

5. гр. Новіков особисто, та його підлеглі систематично вдаються до службових підроблень, приховують інформацію, порушую законодавства про звернення;

6. має конфлікт інтересів з громадянкою Новіковою Юлією – керівницею одного з відділів НАЗК;

7. не організовано матеріального заохочення викривачів тощо.

Ми переконані, що саме гр. Новіков і Ко звели нанівець усі зусилля держави, суспільства та громадськості стосовно подолання корупції в Україні.

Автор: Ткачук Борис Миколайович

Станом на 14 травня петицію підписали 5 осіб з 25000 необхідних.