Санкцїї режиму Лукашенка

ОБОРОНОЗДАТНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ, МІЖДЕРЖАВНІ І МІЖНАЦІОНАЛЬНІ ВІДНОСИНИ

До вас звертаються Білоруси, які опинилися за межами своєї країни через переслідування за політичними мотивами з боку білоруського режиму.
В даний час продовжується тиск на людей, які брали участь в протестах, і їх близьких. Пресингу піддаються також найбільш незахищені категорії громадян: пенсіонери та діти. Кожен день тривають суди за сфабрикованими кримінальних та адміністративних справах. Події 16 лютого, де масовим репресіям піддалися журналісти і правозахисники, активісти і волонтери, свідчать про порушення прав людини в нашій країні.
На момент складання цього листа в Білорусі 255 політичних в'язнів, і їх число постійно зростає. Жодної справи на співробітників міліції, які застосовували насильство, до теперішнього часу заведено не було, а табір для розміщення «окремих категорій громадян» вже практично добудований.
Численні порушення прав людини, використання невиправданої сили, як проти своїх громадян, так і проти іноземців (в тому числі громадян України).
Міжнародними інстанціями і країнами Євросоюзу були підтверджені факти порушення прав людини в Республіці Білорусь в 2020 році, і введені персональні санкції проти фізичних осіб і державних або приватних підприємств.
На наших очах режим Лукашенко демонстративно і грубо порушує всі взяті Республікою Білорусь зобов'язання в сфері прав людини. Якщо його не зупинити, злочини проти прав людини в Білорусі стануть ще більш грубими і масовими, що в підсумку принесе страждання не тільки білоруському народу, а й підірве всю систему колективної безпеки в Європі.
Зараз ми розраховуємо на Вашу допомогу в боротьбі за справдлівость і права громадян проти режиму де незаконно утримують владу в Республіці Білорусь.
Беручи до уваги все перераховане вище ЗАКЛИКАЄМО ВАС:
• вимагати від державних органів Білорусі негайно припинити переслідування правозахисників і незалежних журналістів;

• публічно засудити репресії та політичних утисків з боку білоруської влади на правозахисників і незалежних журналістів;

• закликати уряди країн-партнерів ввести більш жорсткі економічні санкції і посилити міжнародну ізоляцію режиму Олександра Лукашенка;

• відмовитися від економічного співробітництва з державними підприємствами Республіки Білорусь і комерційними структурами, афілійованими з білоруською владою;

• в разі відсутності належної реакції білоруської влади, розглянути питання про розрив дипломатичних відносин з Республікою Білорусь.

Автор: Слепухин Валерий Васильевич

Станом на 18 квітня петицію підписали 54 особи з 25000 необхідних.