Щодо відновлення права на субсидію особам, у власності яких є більше ніж одне житлове приміщення.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Питання щодо змін, внесених постановою КМУ від 14.04.21 №420 про субсидії, якою позбавляються права на субсидію всі, коли "у власності осіб ... є більше ніж одне житлове приміщення (квартира, будинок)" Не ясно, чи частка житла також вважається житлом? Наприклад, у пенсіонерки з пенсією 2100 грн. є у власності 1/4 квартири (12 кв.м, живе донька) і є інша власна квартира 50 кв.м. Це вже вважається, що вона має два житлових приміщення і це привід для позбавлення її права на субсидію? Другий приклад, коли друга квартира 60 кв.м здається в оренду, з неї є дохід. Її хоча б продати можна, щоб вижити. Але коли є одна квартира 46 кв.м, у другій старій хатинці 50 кв.м живуть діти з малолітніми онуками? Плату з них не візьмеш, самі ледве кінці з кінцями зводять. Житло з малолітніми не продаси і дітей же не вигонеш на вулицю бомжувати. У тих, хто потребує державної допомоги, навіть на оформлення дарчої грошей немає. Нотаріальні витрати обійдуться майже як вартість старого житла. Чому відповідно до постанови №420 такі люди вважаються достатньо багатими і їм субсидія не надаватиметься? Як жити взимку пенсіонерам без субсидії? Само собою, будуть нарощуватись борги по комуналці сніжним комом, тому що будемо економити енергоносії, через холод хворітимемо, пенсія йтиме на лікування. Зеленський та його команда цього добивається? Дуже жорстока постанова, не враховує реальний майновий стан тих, хто потребує допомоги. Прошу переглянути це антинародне рішення уряду та внести зміни. Наприклад, обмежити сумарну площу житла у разі двох і більше житлових приміщень 100-ма чи 130 кв.м, і позбавити права на субсидію тих, у кого більші сумарні площі житла. Дякую за увагу і сподіваюсь на справедливість.

Автор: Біла Надія Павлівна

Станом на 19 вересня петицію підписали 14 осіб з 25000 необхідних.