Жителі багатоповерхівок роками платять за нежитлові приміщення, в яких здійснює свою діяльність бізнес

ЖИТЛОВА ПОЛІТИКА

Прохання до Уряду України забов'язати предприємців, які здійснюють свою діяльність в нежитлових приміщеннях багатоповерхівок збудованих за радянських часів платити за тепло в зимку.
Зараз в інтернеті багато статей та звернень до українців що до сплати боргів за опалення в зимній період. Це справедливо.
Та от ні жодної претензії до бізнесу, який не платить за опалення, бо придумав хитру схему для нежитлових приміщень в багатоперхових будівлях.
В Україні так заведено ще з дев'яностих , що бізнес заснований з тих часів існує в іншому правовому полі - недоторканності за рахунок хабарів.
В 2017 році вступив в силу закон "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання'
Цей закон для того, щоб змінити застарілу систему неріаномірного навантаження на різні категорії споживачів тепла і розв'язати конфлікт між мешканцями багатоквартирних будинків та бізнесу, що займає нежитлові приміщення в цих будинках.
Закон передбачає рівні умови для обох сторін.
В Житомирі та Запоріжжі міська влада спробувала втілити цей закон. Та натрапила на шалений супротив власників бізнесу.
В нашому місті , як і в багатьох інших в Теплокомуненерго роками накопичуються скарги-претензії від жильців багатоповерхівок які платять за опалення взимку більше в два рази ніж повинні. Тому що ще за радянських часів будували "хрущовки" з вбудованим гастрономами. В цих будинках зараз залишилися більшість пенсіонерів. А приміщення колишніх гастрономів приватизував бізнес. На цих будівлях встановлений лічильник тепла, який лікує не тільки тепло споживане мешканцями будинку, а ще й тепло в трубах які проходять по першому поверху. Та от платіжки за тепло приходять тільки власникам квартир. Бізнес не платить за тепло і відкрито про це говорить., що має право.
Так бізнес в нашій країні існує як паразити за кошти простих роботяг. Бо якби це так не було не було розбігу у квітанцвях за тепло. В домах , де має єдиної системи охоплення з нежитловими приміщеннями на першому поверсі платять на багато менше, чим в домах де існує ця система з радянських часів.
Можна створити ОСББ каже уряд і забов'язати бізнес платити за нежітлові приміщення. Але система ОСББ нова і не підходить для домівок 1960 року, де вже немає молодих сімей, в в більшості живуть пенсіонери, де вже дуже старі комунікації , які потребують повного капітального ремонту. Пенсіонери не мають змоги на пенсію утримувати за свої кошти такті будинки. Тому в цьому випадку власники квартир не можуть захистити себе від відвертого пограбування в зимній період.
В Житомирі та Запожжі міська рада жорстко забовєязала бізнес , який існує в нежитлових приміщеннях багатоповерхових будинків платити за опалювання в зимку. Та влада наштовхнулась на шалений опір зі сторони бізнесу. Про це є інформація у вільному доступі. Теплокомуненерго переважно не подає на суд на боржників нежитлових приміщень в жилих будинках.
Прохання до Уряду доробити закон про рівні умови оплати за тепло в " хрущовках".
Прохання закінчити з практикою коли існувала:
1. "Махновщина" в теплопостачанні
2. Казуїстика в старих договорах.
3. Хитрість в затверджених і доведених до кінця проектах експлуатації нежитлових приміщень в багатоповерхівках.
4. Власники житлових приміщень не повинні сплачувати за постачання теплоенергії в зимку за себе і за бізнес ,який веде свою діяльність в нежитлових приміщеннях
5. Дуже хороша ініціатива міських рад забов'язати платити бізнес за тепло по метрам приміщень які вони експлуатують , а не за телове навантаження.
6. Зобов'язати Теплокомуненерго стягнути борги через суд з нечесних бізнесменів за використані послуги.
Таким чином Уряд відновить справедливість і бізнес стане більш цеввлізованним в нашій країні.

Автор: Абазід Вікторія Володимирівга

Станом на 31 липня петицію підписали 7 осіб з 25000 необхідних.