Повернення курсування швидкого потягу 109/110 Херсон - Львів

ТРАНСПОРТ І ЗВ'ЯЗОК

Суть звернення полягає в тому, що через місто Вознесенськ (на Миколаївщині) курсують потяги в східному напрямку, південному (до Одеси) і до Києва. Хоча близько 10 років тому курсували потяги і у Західному напрямку, їх було 3: 109/110 Херсон - Львів, 255/256 Сімферополь - Львів (нині Херсон - Львів) і 005/006 Сімферополь - Хмельницький (нині - Херсон - Хмельницький). Ці потяги курсують і нині, але вони йдуть зовсім по іншому напрямку, цим самим оминаючи Вознесенськ.
І нині, добиратися до західних областей нам пропропонують через Миколаїв, що є затратним як по часу, так і фінансово або через Одесу, що затратно в першу чергу по часу, на це потрібно витратити більше доби, або їхати автобусами, а це дуже важко і виснажливо як фізично так і морально, і дуже затратно по фінансах (автобус коштує бл.700грн в одному напрямку), і через це залізницею користуються найменш захищені верстви населення, наприклад студенти.

А в наш час в західному напрямку їдуть навчатися, робити екскурсії, (наприклад, щоб дістатися до Кам'янця-Подільського, потрібно виконати 2 - 3 пересадки, що теж дуже виснажливо) лікуватися до оздоровчих центрів і працювати, а ще окрім цього багато вихідців з Західної України проживають у південних областях, оскільки були вивезені товарними потягами у сталінський період, а як можна об'єднати народ, якщо відсутнє навіть залізничне сполучення. А настільки безвідповідально ставитися до потреб населення - це злочин проти народу, і є неприпустимим для сучасної європейської правової держави!
А потяги в Західному напрямку не можуть буди неприбутковими і тим паче, збитковими, як намагається пояснити керівництво ПАТ "Укрзалізниця", тим паче він буде пролягати через Миколаїв, Колосівку, Веселинове, Вознесенськ, Помічну, Жмеринку і Вапнярку, а нині потяг 109/110 Херсон - Львів не користується попитом, оскільки його маршрут пролягає через малозаселені міста, а також окрім цього в тому самому напрямку курсує ще потяг 133/134 Миколаїв - Івано-Франківськ (нині: Миколаїв - Рахів).

Тому, враховуючи вище викладене, а також підвищення рівня довіри громадян до держави і до Державних органів, прошу Вас вивчити і розглянкти можливість курсування потягу 109/110 Херсон - Львів через м. Вознесенськ хоча б день через день (3 - 4 рази на тиждень).

Я маю надію, що ви не проігноруєте цього звернення і питання буде вирішене на користь Вознесенської територіальної громади!!!

З повагою, громадянин Андрій Антоненко!

Автор: Антоненко Андрій Миколайович

Станом на 31 липня петицію підписали 2 особи з 25000 необхідних.