Завадити об'єднанню ХНУБА і ХНУМГ

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

Ми – студенти Харківського Національного Університету Будівництва і Архітектури.
Нас – більше ніж тисяча.
І ми – проти об’єднання із ХНУМГ.

Наш університет був створений 1930 року як «ХІБІ», на тлі інженерно-будівельного факультету Технологічного інституту(зараз ХПІ) за участі найвидатніших харківських зодчих: академіка О.М.Бекетова, академіка Британської королівської академії архітектури О.Г. Молокіна. Саме батьки-засновники створили сильну освітню базу, розвиток якої сьогодні стоїть під загрозою.
Завод імені Малишева, «Електротяжмаш», стадіон «Металіст», Харківський Палац спорту, Харківський метрополітен, завод «Кондіціонер», харківський пивзавод «Рогань», конфайнмент саркофага над 4-м енергоблоком Чорнобильської АЕС та інші стратегічні для держави споруди були збудовані за рахунок матеріальної та наукової бази ХІБІ-ХНУБА, за участі викладачів, студентів та випускників університету.

На жаль, однією за умов об’єднання ХНУБА з Університетом міського господарства є реструктуризація, як удосконалених освітніх програм, так і викладацьких кадрів: факультетів і кафедр, носіїв унікальних методик проектування та будівництва. Існує загроза, що таким чином будуть назавжди втрачені столітні напрацювання у цих сферах та майбутні кваліфіковані спеціалісти, що сьогодні навчаються у ХНУБА, а згодом будуть працювати на користь нашої держави та світу.
Ми любимо наш Університет. Для нас - це другий дім. Як у батьківській квартирі, в будівлі на Сумській, 40, ми можемо отримувати знання, працювати, дискутувати, спілкуватися в атмосфері комфорту та злагоди. Для нас це важливо.
І ми нікому це не віддамо, тому що ми самі в цьому будинку господарі та господарники. Тому ми просимо завадити цьому об'єднанню.

Автор: Оберкович Михайло Вікторович

Станом на 29 листопада петицію підписали 195 осіб з 25000 необхідних.