Реформа законодавства, яке стосується місця реєстрації

ДІЯЛЬНІСТЬ МІСЦЕВИХ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

Відмінити пункт щодо необхідності власнику житла, яке перебуває в іпотеці і являється єдиною нерухомістю у власності сім’ї, звертатися до банку за дозволом зареєструвати себе та членів його сім’ї, а саме, чоловіка, жінку, і дітей, підписаним Прем'єр-міністром України Д.ШМИГАЛЕМ, Інд. 29, постанова Кабінету Міністрів України від 27 травня 2020 р. № 481. Якщо банк бажає зменшити даний ризик, розробити механізм, який включається тільки у тому випадку, коли іпотекодавець не виконує взяті на себе зобов’язання більше двох місяців.

Продовжувати роботу у напрямку цифровізації реєстрації місця проживання. Функція Держави «зареєструвати місце проживання» повинна бути доступною громадянину з телефона. Наразі це не працює через те, що не працює обмін електронними повідомленнями між різними органами виконавчої влади.

Наприклад, якщо у вас нова ID картка, вимагають довідку про статус реєстрації для видачі довідки про реєстрацію місця проживання (хоча по комп'ютеру цей статус бачать -потрібен папірець).
Пропоную бажаючим самим спробувати зареєструватись у місті Буча. Тут система обміну електронними повідомленнями з іншими цнапами тощо не працює, ДіЮ не приймають, документи, підписані ЕЦП, не приймають, наприклад, квитанції можна не вимагати паперові, а приймати електронні файли, підписані ЕЦП.
Саму довідку про місце реєстрації теж відмінити і заборонити вимагати паперову. Розробити і затвердити цифровий формат довідки, яку можна було б сформувати онлайн будь-коли і будь-де, зі смартфона чи з комп’ютера.

Автор: Копач Геннадій Іванович

Станом на 19 вересня петицію підписали 1 особа з 25000 необхідних.