СТОП КРЕМАТОРІЙ в ГІРСЬКІЙ ОТГ

ДЕРЖАВНЕ БУДІВНИЦТВО, АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ УСТРІЙ

Нещодавно з’явилася інформація, що на землях Золочівської та Гірської об’єднаних територіальних громад, між селами Петропавлівське, Мартусівка та Ревне, планують збудувати Меморіальний парк, а по факту крематорій та величезний цвинтар на 1 млн. могил для захоронення мешканців м. Києва. Запланована площа цього об’єкту складає 250 га.
Рішення про розміщення цього об’єкту було ухвалено по злодійськи підступно, в останні дні повноважень районних керівників. Будь якого погодження проекту будівництва цвинтаря з жителями навколишніх сіл для врахування їх думки не було.
Такі дії влади і забудовників є неприпустимими. Будівництво такого специфічного об’єкту в таких гігантських розмірах, в безпосередній близькості до житлової забудови, без погодження з місцевими жителями є злочином.
Громада Гірської ОТГ виступає категорично проти будівництва «мегакладовища» з крематорієм саме в цьому місці, оскільки:
- Дозвільна документація складена без врахування думки громади
- Будівництво такого об’єкту погіршить і без того не найкращу екологічну ситуацію в наших громадах. Нам відомі негативні наслідки роботи київського крематорію, що ще раз доводить – такі об’єкти треба будувати подалі від місця проживання людей.
- Транспортна інфраструктура наших сіл не готова до того, що по ній щодня буде проїжджати близько 100 похоронних процесій та величезна кількість відвідувачів. Це створить транспортний колапс.
Ми розуміємо, що такий об’єкт потрібен Києву, але місце розташування його в безпосередній близькості до наших помешкань є неприпустимим.
Вимагаємо від посадовців всіх рівнів не допустити будівництво «мегакладовища» з крематорієм в обраному забудовниками місці.
ШУКАЙТЕ ІНШЕ МІСЦЕ!

Автор: Шиян Ольга Петрівна

Станом на 17 жовтня петицію підписали 3161 особа з 25000 необхідних.