Адекватні такси за вилов риби!

ЕКОЛОГІЯ ТА ПРИРОДНІ РЕСУРСИ

6 жовтня 2021 року на засіданні Кабінету Міністрів України була затверджена, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 року № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

З огляду на рівень життя в Україні (прожитковий мінімум, мінімальну зарплатню, пенсію), підтримані постановою такси за вилов риби вважаю не обґрунтованими!

Однозначно такси мають відповідати сьогоденню, та жодним чином не мають стати причиною, яка поставить людей на межу виживання!
Як приклад: пенсіонер який упіймає 4 одиниці риби (виду окунь) з таксою в 3162 грн. в нерестовий період, що дорівнюватиме 12162 грн. Відповідно, пенсіонер не матиме змоги сплатити даний штраф, і єдиним шляхом отримати компенсацію державі буде - вилучення майна пенсіонера... (мінімальна пенсія в Україні = 1854 грн)...

Однозначно за вилов браконьєрськими снастями необхідно піднімати штрафи!
Проте підняття не штрафів, а такс - це боротьба не з браконьєрами, а з простими рибаками (які з необережності, а можливо через фінансовий стан не в змозі були взяти з собою: Вагу, лінійку, чи карту).

Вимагаю скасувати вище згадану постанову, яка є загрозою для простих рибалок!
Провести дослідження, оцінку цінності видів риб та після оцінки встановити обґрунтовані такси!

Автор: Безручко Руслан Степанович

Станом на 29 листопада петицію підписали 217 осіб з 25000 необхідних.