Відмінити фінансуівння фільму "Мій юний принц" через порушення 161 статті ККУ

КУЛЬТУРА ТА КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА, ТУРИЗМ

9 жовтня 2021 року Рада з державної підтримки Кінематографії Державного агенства України з питань кіно, затвердила перелік кінопроєктів-переможців сімнадцятого конкурсу відбору Держкіно. Серед них є фільм Хачіка Васіляна «Мій юний принц» ТОВ "РІАЛ ПІКЧЕРЗ". Вже на постерах фільму видно відкриту еротичний, гомосексуальний контекст фільму з використанням християнської символіки та алюзій на твори біблійної тематики як Пієта Мікеланжело, чи «Створення Адама» того ж автора. Найбільше обурення викликає постер з двома чоловіками і використання сакрального для християн розп’яття Ісуса Христа в еротичному поцілунку.

Нагадую що Християнство вважає гомосексуалізм важким гріхом, а використання християнської символіки і тематики в промоції гомосексуально- еротичного фільму є відвертим блюзнірством і провокацією. Також цей фільм порушує 161 статтю кримінального кодексу України – «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками».
Зокрема порушує пункт 1 - Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями

Тому закликаю вас -
1. Дослідити, чому Рада з державної підтримки Кінематографії України де проживає 67% віруючих (з них більшість християни) вирішила виділити 24898023 грн платників податків на блюзнірчий фільм який ображає почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями;
2. Скасувати рішення комісії на виділення коштів на продукцію фільму Хачіка Васіляна «Мій юний принц»;
3. Видалити всі візуальні матеріали які ображають почуття громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями;
4. Привести до відповідальності всіх членів Ради з державної підтримки Кінематографії України хто відверто знехтували 161 статтею кримінального кодексу України про «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками» і видав рішення про фінансування проекту «Мій юний принц»;
5. Опублікувати офіційне вибачення від Ради з державної підтримки Кінематографії України та авторів фільму за відверту провокацію в бік християн.

Дякую

Автор: Федорич Іван Михайлович

Станом на 29 листопада петицію підписали 6575 осіб з 25000 необхідних.