Заборона на висвітлення страхітливих зображень та атрибутів Хеловіну на вітринах крамниць, магазинів, торгівельних та торгово-розважальних центрів.

ПРОМИСЛОВА ПОЛІТИКА

Хеловін, або Хеллові́н — святкується в ніч проти 1 листопада. У ХІХ ст. поширилась думка про язичницькі корені цього свята, зокрема про походження його від шотландського Саваня. Найгучніше відзначається Хелловін у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії.

Основними атрибутами відзначення Хелловіну є: нечиста сила, смерть, мертві, нечисть, нежить, духи, страшні тварини, відьми та все що пов'язане з темними силами.

Керуючись Законом України "Про охорону дитинства", з метою забезпечення прав і свобод дітей, зважаючи на не українське походження свята та враховуючи використання атрибутів та символіки під час відзначення Хелловіну, що згубно впливає на нестійку психіку та не сформовану до кінця свідомість малолітніх дітей (що можна вважати психологічним насильством над дітьми), Просимо внести заборони на використання страхітливий та інших традиційних атрибутів Хелловіну на вітринах магазинів, крамниць, торгово-розважальних центрів та інших громадських місцях.

Відповідна заборона не є порушенням чинного законодавства, оскільки полягає у площині захисту інтересів дітей та стоїть на ряду із заборонами висвітлення оголеного тіла та іншими заборонами висвітлення у засобах масової інформації, рекламних оголошення, бігбордах, вітринах магазинів тощо.

Прошу підтримати петицію та вжити відповідних заходів для внесення змін до законодавчих актів, що регулюють політику реклами та сфери торгівлі.

1. Слава Богу!
2. Слава Україні!

Автор: Шевцов Костянтин Олександрович

Станом на 29 листопада петицію підписали 117 осіб з 25000 необхідних.