Залишити ст.119 і частини її без змін

ПРАЦЯ І ЗАРОБІТНА ПЛАТА

Народні депутати: Данило Гетманцев, Анастасія Ляшенко та Юлія Діденко хочуть скасувати виплати військовим.
Вони подали відповідний законопроєкт № 6170 зареєстровано 12 жовтня 2021 року. Ним передбачається внести зміни до частини третьої статті 119 Кодексу законів про працю України (КЗпП).
На даний час статтею 119 КЗпП передбачено, що за працівниками, призваним на військову службу, в тому числі прийнятими на військову службу за контрактом, зберігається середньомісячний заробіток за місцем роботи, який виплачується відповідно до вимог законодавства підприємством, установою організацією, фермерським господарством, сільськогосподарським виробничим кооперативом незалежно від підпорядкування та форм власності, а також фізичною особою – підприємцем за власний рахунок.
Вони зазначають, що працівники, які проходять військову службу, в тому числі ті, які уклали контракти за власної ініціативи, отримують дохід з двох джерел – грошове забезпечення військовослужбовців та збережений середній заробіток за рахунок коштів роботодавця.
Вони зауважують, що ці норми викликають негативне ставлення до подібної практики у багатьох підприємств та фізичних осіб та потребують більш справедливого врегулювання питання виплат доходів громадян, які уклали контракти на службу добровільно.
Зокрема, пишуть депутати у пояснювальній записці, багато прикладів укладення контрактів про проходження служби у військових частинах, військових комісаріатах, закладах військової освіти на територіях, які не належать до зони проведення ООС.
ВІЙСЬКОВІ ПРОТИ ЦЬОГО ЗАКОНОПРОЄКТУ.
Підпишись не будь байдужим!!!

Автор: Гарнадко Віталій Віталійович

Станом на 29 листопада петицію підписали 774 особи з 25000 необхідних.