Збереження залізничної ретро-техніки

КУЛЬТУРА ТА КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА, ТУРИЗМ

Як факт, паровози, старовинні вагоні та інша старовиння залізнична техніка та атрибуція також є частиною історико-культурної спадщини, і також чудово вміє притягувати до себе туристів, поціновувачів історії, техніки і просто фанатів та ентузіастів.
Наразі діючих паровозів в Україні лишилося близько десятка, і всі вони знаходяться на межі знищення, здебільшого через байдужість чиновників Укрзалізниці, яких цікавить тільки фінансова сторона питання (заробити на цьому і якмога більше). Тури під паровою тягою також можна використовувати для туристичних поїздок, і це тільки підсилить туристичний потенціал України в цілому. Для налагодження таких акцій потрібна сильна матеріальна та ремонтна база, яка в Україні є, але утримання самих паровозів а також ремонтних депо не цікавить чиновників УЗ, тому цим вимушені займатися ентузіасти. Прохання вплинути на керівництво УЗ з метою зебереження і відновлення паровозів, ремонтних депо а також вузькоколійних залізниць. Або виділити на це кошти організаціям, які цим займаються.

Автор: Дюбург Олег Євгенович

Станом на 29 листопада петицію підписали 5 осіб з 25000 необхідних.