Сертифікація та закупівля вакцини -Nuvaxovid- для бустерної вакцинації

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

20 грудня 2020 року , європейська медична агенція ЕМА , погодила використання новою вакцини від COVID-19 - Nuvaxovid , американської компанії Novavax.

Україна мала контракт на поставку 10 000 000 доз цієї вакцини, але не мала витримки дочекатися її погодження та сертифікації профільними закладами європи та світу.
І це ганебно, погодьтеся. Я розумію політичний тиск на всіх причетних до розірвання того контратку, але це неприпустима помилка !

Тому, прошу розглянути і підтримати цю петицію , яка закликає уряд країни та МОЗ України, якнайшвидше здійснити необхідни заходи, для сертифікації цієї вакцини, та її закупівлі для проведення імунізації населення.

З огляду на не , що ця вакцина є субодиничною, вона найшліпше підходить для бустеризації після інактивованих вакцин компанії Sinovac - CoronaVac, якою імунізовано більше 30% населення країни. Люди не довірять і з пересторогою відносяться до вакцин мРНК технології, і новітня вакцина Nuvaxovid зіграє позитивну роль в розрізі посилення імунізації населення розумними альтернавами.

Маю надію, що МОЗ України більше не допустить таких недолугих помилок в своїй діяльності, і винни в цій помилці понесуть заслужену відповідальність !
Досить реагувати на політичний тиск, коли йдеться про здоров`я цілої нації !

Автор: Швед Анатолій Миколайович

Станом на 20 травня петицію підписали 5 осіб з 25000 необхідних.