Реорганізація педагогічних університетів.

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

Необхідно ліквідувати педагогічні університети, інститути і замінити на кафедри в навчальних закладах. Діяльність Інститута педагогічних наук НАН України зосереджена на методичних розробках, первинну освіту педагоги отримують в училищах, а спеціальність повинні здобувати на факультеті, як і всі фахівці галузі. Видаються дивними постійні підвищення кваліфікації педагогічних кадрів, якщо вони не отримали базової освіти. На факультеті "звичайного" університету читаються такі предмети, як: "Педагогіка вищої школи", "Психологія", "Психологія вищої школи", "Педагогіка", "Методика викладання" і спеціальність.

Не є секретом, що до закладу на навчання зараховують тих, хто має низькі бали, або є чоловічої статі, навіть з низькими балами. Про яку гендерну рівність може бути мова, про який професіоналізм може йтися.

Дана реформа залишилася у спадок ще з 90-х років ХХ ст., і потребує кардинального рішення, якщо хочемо змінити шкільну систему, підвищити кваліфікацію педагога, який не може і не повинен зростати лише на методиках, методичних матеріалах, не знаючи спеціальності, яку викладає у школі.

Автор: Шупик Валентина Анатоліївна

Станом на 18 серпня петицію підписали 13 осіб з 25000 необхідних.