Про пільги

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Переглянути принципи нарахування заробітньої платні. Не можна зловживати надбавками та нарахуваннями за дивними принципами. Якщо молодий спеціаліст, завершивши навчання, отримує мінімальну зарплату, то виникає питання про його професіоналізм: "Його не навчили, або не тому вчили". Це було би смішно, якби не хотілося плакати. Виглядає так, що молода мама, яка отримала диплом, потребує менше грошей, ніж спеціалістка пенсійного віку, але з великим досвідом. Хоча, можливо, переписувала свою лекцію якраз у віці молодого спеціаліста. Також незрозуміло, чому депутати та чиновники отримують навіть харчові пайки. Президенти, депутати, чиновники не повинні нічого отримувати в спадок - ні дачі, ні охорони, ні путівки до санаторіїв, ні безоплатні послуги в приватній лікарні. Якщо багатодітна родина, або родина загиблого полісмена отримує пільгу - вступ до навчального закладу, то це викликає щонайменше подив. Пільга - це фінансова допомога, не більше. І вона має бути такою, щоби її стало на все, і на освіту теж. Пільга - це не посвідка про рівень освіти. Так немає бути, це нонсенс. Так, пільги можуть надаватися Героям. Наприклад, яка ганебна ситуація з ліквідаторами на ЧАЕС. Ті нещасні пільги то надавали, то відбирали. Це неприпустимо. Також дивовижна ситуація з воїнами УПА. Не можна змінювати минуле, воно вже сталося. У багатьох воїнів не лишилося і нащадків, вони віддали життя молодими. Зараз немає кому і захистити пам'ять про них. Це все просто безчесно і за межами розуму.

Автор: Шупик Валентина Анатоліївна

Станом на 18 серпня петицію підписали 22 особи з 25000 необхідних.