Про примусове вилучення (націоналізацію) на користь держави Україна майна резидентів Російської Федерації, а саме акцій та/або усього майна АТ «Альфа-Банк».

ОБОРОНОЗДАТНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ, МІЖДЕРЖАВНІ І МІЖНАЦІОНАЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Загальновідомим є той факт, що починаючи з 2014 року Російська Федерація чинить збройну агресію проти України. Разом з тим, 24.02.2022 під вигаданими приводами Російська Федерація розв’язала агресивну та повномасштабну війну проти України і Українського народу очевидною метою якої є знищення української державності і українців, як нації.
Внаслідок неприхованої військової агресії Російської Федерації проти України, а також жорстоких, негуманних дій військовослужбовців держави-агресора, які порушують усі можливі закони та звичаї війни і є злочинами проти людяності, вбито та покалічено багато тисяч українців, у тому числі і дітей.
Постановою Верховної Ради України від 14.04.2022 дії Збройних сил, політичного і військового керівництва Росії під час збройної агресії проти України, яка розпочалася 24.02.2022, визнано геноцидом Українського народу.
Крім того, умисними та цілеспрямованими діями збройних сил держави-агресора на території України знищено/пошкоджено сотні тисяч об’єктів житлового фонду, об’єктів нерухомості різної форм власності, об’єктів цивільної, військової та транспортної інфраструктури.
За інформацією, оголошеною прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, збитки від повномасштабної воєнної агресії Російської Федерації з урахуванням як вже завданих інфраструктурі та економіці руйнувань, так і майбутніх втрат у наступні роки перевищують 1 трильйон доларів США.
Разом з тим, необхідно зазначити, що зруйновані долі українців, життя і здоров’я вбитих та понівечених наших громадян не підлягають жодній оцінці, оскільки вони не мають грошового виміру.
З метою захисту інтересів держави та відшкодування збитків, заподіяних агресією Російської Федерації державі Україна та Українському народу, Верховною Радою України 03.03.2022 прийнято Закон України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів».
Вищевказаний Закон України з урахуванням змін, прийнятих до нього Верховною Радою України 01.04.2022, дозволяє державі Україна примусово вилучити (націоналізувати) у рахунок майбутньої репарації на її користь об’єкти права власності Російської Федерації та її резидентів.
Під дію Закону України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів» підпадає Акціонерне товариство «Альфа-Банк» (код за ЄДРПОУ 23494714, 03150, м. Київ, вулиця Велика Васильківська, 100), оскільки 86,2264 % акцій банку опосередковано, тобто через підставні юридичні особи, належать ГРОМАДЯНАМ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ.
Зокрема, Михайлу Фрідману опосередковано належить 32,8632 % акцій банку, Петру Авену опосередковано належить 12,4018 % акцій банку, Андрію Косогову опосередковано належить 40,9614 % акцій банку.
У той же час необхідно зазначити, що відносно вищевказаних громадян Російської Федерації Сполученими Штатами Америки, Європейським Союзом, Великобританію та іншими країнами цивілізованого світу застосовано санкції, їх майно арештовано та на даний час щодо нього вирішується питання про конфіскацію в рахунок майбутньої репарації на користь держави Україна.
Проте, з невідомих причин станом на теперішній час державою Україна не застосовано щодо цих громадян Російської Федерації будь-яких санкцій, їх майно не території України не арештовано та примусово не вилучено користь нашої держави.

П Р О Ш У: розпочати процедуру примусового вилучення на користь держави Україна майна об’єктів права власності резидентів Російської Федерації, а саме 86,2264% акцій АТ «Альфа-Банк» та/або усього майна даної фінансової установи.

Автор: Білоус Іляна Андріïвна

Станом на 18 серпня петицію підписали 307 осіб з 25000 необхідних.