Розширення категорій осіб звільнених від мобілізації та кому дозволено виїзд за кордон

СІМ'Я, ДІТИ, МОЛОДЬ, ҐЕНДЕРНА РІВНІСТЬ, ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА І СПОРТ

Зараз в Україні багато людей втратили і роботу і житло, стали вимушеними переселенцями або всередині країни або ж за її межами. При цьому, так як чоловіків не випускають за кордон, виникла проблема - за кодон поїхали переважно жінки та діти, а в Україні залишились чоловіки. Багато з цих чоловіків втратили роботу і не можуть забезпечувати ні себе ні свої родини, так як нову роботу в Україні зараз знайти дуже складно. Через це, багато жінок з дітьми за кордоном вимушені або ж жити в тимчасови прихистках, або ж якось працювати на самих низькооплачуваних роботах, залишаючи дітей самих або ж на знайомих. Багато інших сімей з дітьми залишились в Україні через відсутність грошей, проїдаючи свої останні збереження та збільшуючи навантаження на бюджет. Крім того, багато чоловіків постійно проживали та працювали на територіях інших країн і зараз втрачають все що в них там є бо не можуть виїхати, а ті що зараз там - не можуть приїхати в Україну бо потім їх не випустять.

З метою покращити гуманітарну та економічну ситуацію всередині країни, з метою захисту дітей як в Україні так і за її межами, просимо доповнити Статтю 23 закона Про Мобілізацію щодо відсрочки від мобілізації пунктами про чоловіків у яких:
- на утриманні є 2-є дітей віком до 16 років
- одна дитина до 16 років та вагітна дружина
- студенти українських ЗВО (вже звільнені від мобілізації проте не мають права виїзду за кордон)
- особи що мають Постійний Вид на Проживання в інших країнах (або тимчасовий вид на проживання + робочий контракт з іноземною компанією)

Таким чином:
- чоловіки з сімей з малолітніми дітьми зможуть виїхати за межі України та працювати там, утримуючи свої малолітніх дітей (чи дитину і вагітну дружину), не допускаючи ситуації коли діти знаходятся в неналежних умовах та без належної опіки
- чоловіки за з правом постійного проживання в інших країнах заможуть і надалі працювати та підтримувати Україну матеріально
- студенту зможуть продовжити навчання в належних умовах
Інший плюс такого рішення - такі чоловіки та їх сім'ї не будуть створювати нагрузки на бюджет та на жилий фонд в Україні, звільнивши кошти на підтримку менш захищених категорій громадян.

Автор: Віктор Віктор Віктор

Станом на 20 травня петицію підписали 170 осіб з 25000 необхідних.