Щодо заборони діяльності представників РПЦ в Україні (УПЦ МП) у військових формуваннях України

ОБОРОНОЗДАТНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ, МІЖДЕРЖАВНІ І МІЖНАЦІОНАЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Незважаючи на російсько-українську війну, що триває вже дев'ятий рік поспіль, надзвичайну прихильність духовенства російської православної церкви в Україні (РПЦ в Україні), що працює під маркою Української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП) , до "русского міра", виявлення та затримання спецслужбами України значної кількості зрадників, колаборантів, інформаторів з числа священників РПЦ в Україні (УПЦ МП) та користуючись недосконалістю і прогалинами в нещодавно ухваленому Верховною Радою України Законі України "Про службу військового капеланства", у військових частинах та підрозділах Збройних Сил України продовжують свою підривну діяльність представники РПЦ в Україні (УПЦ МП), на території військових частин мовою російських окупантів здійснюються богослужіння і проповіді, звучать пацифічні заклики до припинення "братовбивчої" війни, миру за будь-яку ціну, засуджується діяльність канонічної Православної церкви України.
Зважаючи на викладене вище та з метою зменшення загроз національній безпеці нашої держави, зміцнення її обороноздатності вимагаємо доручити Міністерству оборони України, Генеральному штабу Збройних Сил України, керівникам інших військових формувань і правоохоронних органів України видати у найкоротший термін відповідні відомчі нормативно-правові акти щодо обмеження (заборони) діяльності представників РПЦ в Україні (УПЦ МП) на території та у місцях дислокації військових частин та підрозділів.
Як приклад можна взяти позитивний досвід Національної гвардії України, яка ще у 2016 році наказом МВС від 24.03.2016 № 205, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України за № 557/28687 від 14 квітня 2016 р., "Про затвердження Положення про службу військового духовенства (капеланську службу) в Національній гвардії України" заборонила (обмежила діяльність) священиків тих релігійних організацій, центри яких знаходяться на території країни-агресора.

Автор: Олійник В'ячеслав Олександрович

Станом на 18 серпня петицію підписали 887 осіб з 25000 необхідних.