Удосконалити (ускладнити) умови отримання українського громадянства для громадян рф, які планують проживати на території України

ОБОРОНОЗДАТНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ, МІЖДЕРЖАВНІ І МІЖНАЦІОНАЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Зважаючи на обставини сьогодення та той факт, що громадяни російської федерації планують масову міграцію на територію України, пропоную посилити контроль за якістю та кількістю імігрантів, які хочуть набути громадянства. Пропоную опиратися на базові стандарти аналогічної процедури країн Європи та Канади, де кандидати мають не тільки подати заяву та декларацію про відміну попереднього громадянства, а й прожити на території у статусі постійного резидента України мінімум 5 років (мінімальне постійне перебування 3 роки, тобто 1095 днів), а також здати іспити з історії України та української мови та літератури, які б за складністю мали б відповідати рівню тестування Зовнішнього Незалежного Оцінювання з мінімальним прохідним балом 180 з 200.

Важливим було б проведення перевірки історії кандидата та чесності його намірів, в тому числі перевірки на наявність антиукраїнської позиції в минулому, у публічних медіа, інтерв'ю та бізнес діяльності, в тому числі діяльності на незаконно окупованих територіях.

Було б чесно дотриматись посиленої подовженої процедури та зробити ретельний background check перед наданням громадянства таким особистостям як, наприклад, Олександру Невзорову, який висловлювався не на користь України в минулому та продовжує просувати проросійські цінності в сучасному українському суспільстві.

Петиція не включає військовослужбовців, які наразі мають громадянство рф, але воюють та віддають життя за територіальну цілісність України та планують набути українського громадянства у майбутньому.

Автор: Шевченко Катерина Дмитрівна

Станом на 29 червня петицію підписали 119 осіб з 25000 необхідних.